Ederveense vechtmachine knakt koploper AVW'66

2 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - De cijfers waren imposant. 12 punten uit 4 wedstrijden, met een doelsaldo van 12 voor en 0 tegen. AVW'66 had in de nog jonge competitie laten zien niet voor niets de ambitie te hebben naar de eerste klasse te promoveren. Ook in Ederveen werd het eerste half uur uitstekend voetbal gespeeld en leek de vijfde zege op rij er te komen. Maar de Ederveense vechtmachine draaide weer eens op volle toeren. Met als gevolg dat Advendo'57 de koploper met een 3-1 nederlaag terug naar Westervoort stuurde.

,,Het eerste half uur werden wij alle kanten opgespeeld'', merkte een nog nahijgende Jaap van Doorn direct na afloop op. ,,We hebben geen kans gehad.'' AVW dicteerde met goed voetbal de wedstrijd. Nadat de gevaarlijke Raoul Berends al twee keer was gestuit op doelman Michael van Ruiswijk, was het de derde keer door dezelfde Berends raak: 0-1.

Uit het niets kwam Advendo tien minuten voor rust op gelijke hoogte. ,,Het was een fantastische voorzet van Dick ten Ham. Ik kon de bal met mijn hoofd nog aanraken. Maar zelf heb ik niet gezien hoe de bal er in ging'', zei de inmiddels op adem gekomen Van Doorn.

AVW was duidelijk van slag door het eerste tegendoelpunt van het seizoen. Advendo kwam beter in de wedstrijd. ,,Maar ik teken direct voor de 1-1'', zei Henry Kalk bij het rustsignaal. ,,Maar na de thee was het Advendo dat met een tomeloze inzet de kansen afdwong. Nico van Roekel raakte de paal.

2-1

Even later viel de 2-1. ,,Ik hoorde de keeper roepen om de bal. Maar ik zag dat hij er nooit bij kon. In eerste instantie kon ik niet scoren. Maar de terugspringende bal lobte ik over de verdediger, en schoot de bal toen blind met links binnen'', omschreef de 24-jarige Van Doorn zijn en Advendo's tweede treffer.

Dennis van Toor, oud trainer van DTS 2, bracht de boomlange Alex van Bommel in. Kalk antwoordde met de ook lange Arjo Scholtus. Vervolgens moest Henry van den Dikkenberg er met twee gele kaarten vanaf. ,,Mijn schuld'', aldus Van Doorn. ,,Door een verkeerde bal van mij, kon AVW snel omschakelen. Henry maakte toen die overtreding.''

Kalk bracht direct Marco van Ginkel, net terug van 4 weken vakantie in Oeganda, in voor Mark Jansen. Van Doorn moest zich wat laten zakken. ,,Dat viel niet mee. Ik zat tegen kramp aan.'' Ondanks een man minder, hield Advendo stand. Er werd zeer scherp gedekt en weinig ruimte weg gegeven. AVW kreeg veel corners, er waren een aantal scrimmages, maar behalve een kans van Van Bommel was men niet echt gevaarlijk. Toch bleef het billen knijpen op de Ederveense bank.

Laatste

Advendo liep inmiddels op haar laatste benen. Nadat tot veler verbazing een eigen doelpunt van AVW wegens buitenspel was afgekeurd, viel een minuut of acht in extra tijd toch de 3-1. Van Doorn omzeilde de buitenspel val, en gaf Jarco van den Dikkenberg de gelegenheid te scoren.

,,Ons uitgangspunt is in het linkerrijtje te komen en uit de gevarenzone te blijven. Dat is zo'n zege tegen een sterke ploeg als AVW'66 mooi meegenomen'', concludeerde Van Doorn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie