Lopen bij ETRIC, gezond en gezellig.

4 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Al meer dan 40 jaar levert de Edese Trim Club een belangrijke bijdrage aan het welzijn en het welbevinden van haar leden. Van een klein groepje lopers, dat met enige argwaan werd bekeken, is ETRIC uitgegroeid tot een in meer dan één opzicht gezonde vereniging waarvan de lopers en loopsters op zaterdagochtend en op woensdagavond in het Edese bos hun programma afwerken.

Dit bestaat uit rustig inlopen met daarna een aantal oefeningen als warming-up. Dan volgt een loopgedeelte, dat iedereen in zijn eigen tempo kan doen. Tenslotte uitlopen en cooling down. Vijf kwartier later is iedereen weer terug bij de kleedruimte, moe maar voldaan. Alleen gedurende de wintertijd wordt op woensdagavond in de bebouwde kom gelopen, verder zijn de groepen altijd in het bos te vinden.

De trainingen worden verzorgd door gecertificeerde en enthousiaste trainers, die zorgen voor de nodige afwisseling. Er zijn flinke niveauverschillen, van beginner tot geoefend marathonloper en van jong tot oud (de oudste deelnemer is dik in de zeventig). Toch weten de trainers de groepen bij elkaar te houden en iedereen aan zijn of haar trekken te laten komen.

Lopen is gezond. Lopen bij ETRIC is gezellig, afwisselend en niet duur. Er is altijd plaats voor nieuwe leden (voor meer informatie zie ook de website, www.etric.nl). Voor belangstellenden is het mogelijk een paar maal vrijblijvend aan de trainingen deel te nemen. Er wordt gestart bij de kleedkamers van MHC Ede aan de Bosrand, op zaterdag om 08.45 uur (heren en dames gescheiden) en op woensdag om 19.15 uur (gemengd). Kom gewoon eens kijken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie