DES stunt in tweede wedstrijd

4 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het eerste tiental van damclub DES heeft de tweede wedstrijd van de bondscompetitie tegen Orfam Twente verrassend met 11-9 gewonnen. De Lunteranen verloren het openingsduel nog met 17-3, maar lieten zaterdag zien wel degelijk mee te kunnen in de landelijke ere klasse.

De wedstrijd kwam langzaam op gang. Na vier uur spelen was er nog geen partij uit. Ronald van de Beek ging net voor de tijdscontrole onderuit via een slagzetje tegen Leo Faber. De twee kopmannen van DES Henk Klarenbeek en Erwin van Hierden bogen de achterstand via twee winstpartijen om in 4-2 voorsprong. Klarenbeek won via een overmachteindspel van Hin Wong. Erwin van Hierden behaalde een gestolen overwinning tegen Bas Messemaker. In hevige tijdnood van beide spelers bleek na de tijdscontrole dat Messemaker een zet te weinig had en zodoende op de klok verloor in een gewonnen stelling.

De overige dammers gingen er nu goed voor zitten. Marcel Monteba en Hermen Kroesbergen wikkelden een remise af. Matthias de Kruijf verloor van de oud-Rus Vadim Virny. De partij kwam daardoor weer op gelijke hoogte. Aldert van Eck was opnieuw goed op dreef. Hij won overtuigend van Nico Rosink.

De laatste drie partijen van teamleider Evert van de Pol, Daniël Merkus en Arjen Timmer(tegen Jos Stokkel) eindigden na zes uur in remise.

Toen ging bij de damclub het dak er af en werden de eerste punten in de landelijke ereklasse op passende wijze gevierd in het Lunterse clubhuis. DES is nu in het bezit van twee punten uit even zovele ontmoetingen.

Persoonlijke uitslagen

DES - Twente 11-9

1. Henk Klarenbeek - Hin Wong 2-0

2. Erwin van Hierden - Bas Messemaker 2-0

3. Marcel Monteba - Rik Keurentjes 1-1

4. Daniël Merkus - W.Sytsema 1-1

5. Arjen Timmer - J.Stokkel 1-1

6. Hermen Kroesbergen - B.Provoost 1-1

7. Ronald van de Beek - L .Faber 0-2

8. Matthias de Kruijf V.Virny 0-2

9. Aldert van Eck - N.Rosing 2-0

10. Evert van de Pol - A.Niemeijer 1-1

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie