Rijbewijzen ingevorderd in Wekerom en Lunteren

4 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - Van twee personen is het afgelopen weekeinde het rijbewijs ingevorderd. Een 26-jarige Harskamper reed veel te hard door Wekerom en in Lunteren had een dronken automobilist uit Kortenhoef schade aangericht.

Het rijbewijs van een 26-jarige automobilist uit Harskamp is vrijdagavond ingevorderd. De bestuurder werd gecontroleerd toen hij met een (gecorrigeerde) snelheid van 158 kilometer per uur over de Edeseweg in Wekerom reed. Ter plaatse mag niet harder dan 80 kilometer per uur worden gereden; een overschrijding van 78 kilometer per uur.

Het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Kortenhoef werd in de nacht van zaterdag op zondag ingevorderd in Lunteren. Die nacht was er een melding dat er bij een afrit van de A30 een auto stil stond. Agenten gingen ter plaatse, maar zagen enkel een boom die half op de weg lag en een verkeersbord dat omver was gereden. Op de plek werd een achterlicht van een auto gevonden.

Tegelijkertijd hoorden en zagen ze dat er een auto met schade over de A30 reed. Ze reden naar de wagen toe en op de Postweg konden ze de bestuurder controleren. De wagen had schade en het ontbrekende achterlicht kwam overeen met het achterlicht dat was gevonden. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren (0,87 promille). Hij kreeg tevens een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie