MHC Ede weet waar het staat

5 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het vrouwenteam van Mixed Hockey Club Ede leed bij Oss de eerste nederlaag van het seizoen (3-2).

Bij de sterk geachte koploper in de eerste klasse, werd coach Jan Cees Noordijk een stuk wijzer over de krachtsverhoudingen.

,,We hebben goed meegedaan. Deze tegenstander wint straks in Ede nooit. Ik denk dat we nog een rol van betekenis gaan spelen."

MHC Ede kwam in het Brabantse op achterstand, waarna Marleen Bouwman voor de gelijkmaker zorgde (1-1). De Edesen kregen vervolgens dotten van kansen om de thuisclub op de knieën te krijgen.

Na de pauze pakte het duel verkeerd uit voor MHC Ede. Volgens Jan Cees Noordijk mede door de arbitrage. ,,Eerst mocht Oss door na 'shoot', 2-1, en vervolgens werd de afstandregel bij een vrije trap met voeten getreden. Afspraak is dat er 5 meter afstand moet zijn. Ook voor medespelers. Dat was bij Oss niet het geval. Eén van onze speelsters stond misschien op 4.99 meter, of zo. Uit die toegekende strafcorner werd het 3-1."

MHC Ede zette nog een keer alles op alles. Met een fraaie backhand bracht Mariska Krul de spanning terug (2-1), waarna de uurwerken van de arbitrage de bezoeksters parten speelden.

,,Ze floten gewoon veel te vroeg af", constateerde Noordijk. ,,Het klokje van een van de scheidsrechters miste nota bene een stopwatch. Hij dacht dat het ongeveer wel tijd zou zijn. Net op een moment dat we volop in de aanval waren."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie