Symposium ‘Vroeg Engels’ op CHE

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het Kenniscentrum Meertaligheid van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) houdt woensdag 7 oktober het symposium ‘Vroeg Engels’. Het symposium wil docenten en directies van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs inspireren en informeren over de invoering van Engelse lessen vanaf de onderbouw. Het symposium duurt van 13.15 uur tot 17.00 uur en vindt plaats in het gebouw van de CHE.

Het Kenniscentrum Meertaligheid heeft als missie om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te brengen met de Engelse taal. De aanpak die het Kenniscentrum hierbij voorstaat is: Engels doen is Engels leren. Bij deze aanpak leren jongere en oudere kinderen spelenderwijs de vreemde taal wanneer zij op de basisschool in natuurlijke situaties met de vreemde taal in contact worden gebracht.

Het symposium richt zich op leraren en directies van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs met belangstelling voor Vroeg Vreemde talenonderwijs. Hoofdsprekers op de middag zijn dr. Ans van Berkel (VU) die zal spreken over Vreemde talen en dyslexie, en dr. Dick Kraaij (neurobioloog) over meertaligheid en de relatie met hersenontwikkeling. Later in de middag zijn er meerdere workshops voor zowel ervaringsdeskundigen als belangstellenden en een kennismarkt.

De kosten voor het symposium bedragen 45 euro per deelnemer. Aanmelden kan per e-mail: transfer-educatie@che.nl . Meer informatie is te vinden op de website van het kenniscentrum meertaligheid: www.che.nl/meertaligheid .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie