Première Live Stage Marnix met singersongwriters

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De stichting V.R.ede Live Podium voor singersongwriters is woensdag in café Marnix opgericht. Er is toen besloten dat de organisatie verder zal gaan als Stichting onder de naam 'Live Stage Marnix', terwijl het allereerste concert donderdag 8 oktober plaats zal vinden.

Voorzitter van de stichting is James Ruchtie, secretaris is Chris Moes en als penningmeester is benoemd J.W. Donkers. Opvallend is dat het bestuur grotendeels bestaat uit ervaren muzikanten of singersongwriters en tijdens de vergadering bleek deze ervaring van groot nut te zijn bij de besluitvoering. In korte tijd waren de juiste mensen op de juiste plek en is de rol- en taakverdeling vastgelegd.

Bij aankomst attendeerde Jacques van de Wal (bestuurslid Artiestenproductie) de voorzitter erop even naar de radio te luisteren en warempel......daar was Leslie Helpert op te horen wat live werd uitgezonden op Radio 5 uit Amsterdam. Voor zijn een paar dromen uitgekomen, ten eerste is een permanent Live Podium voor singersongwriters gerealiseerd. ,,Maar belangrijker is nog dat we er in zijn geslaagd om Ede op de kaart te zetten'', aldus Ruchtie. ,,Als we namelijk naar de agenda van Leslie Helpert kijken met betrekking tot haar optredens, zien we Londen, Amsterdam, Ede en Parijs staan en dan staat Ede toch maar mooi in dat rijtje!''

Akoestich

Opmerkelijk is dat de aanmeldingen nog steeds binnen blijven komen en de verwachting is dat dit alleen maar zal toenemen. Via internet, zoals www.musicform.nl is al veel publiciteit gegeven aan de eerste avond op donderdag 8 oktober. ,,We verwachten veel bezoekers te ontvangen in Grand Café Marnix , Achterdoelen 11 te Ede.''

De zaal is van 20.30 uur open en het programma begint om 20.45 uur met Irma, een lokale grootheid die al vele zalen en festivals heeft plat gespeeld, maar die nu in een kleine setting een akoestisch optreden verzorgt. Om 22.00 uur zal dan Leslie Helpert uit San Francisco, maar nu wonend in Frankrijk, haar optreden verzorgen, samen met de nederlandse gitarist Maarten Reijnierse.

De entree is twee euro, waarvoor men een consumptiebon ontvangt voor een drankje. De volgende singersongwriter-avond staat gepland op donderdag 5 november.

foto:

De bestuursleden van de kersverse stichting, waarvan er enkele ontbreken, op locatie in café Marnix.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie