Vijf bedrijven presenteren 'Park van de duurzaamheid'

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Vijf bedrijven namen het initiatief om tijdens de Vallei businessdagen niet afzonderlijk een stand te bemannen, maar om de krachten te bundelen en een 'Park van de duurzaamheid' in te richten. Bovenkamer Zonder Overhead begeleidt de initiatiefgroep 'Duurzaamheid Bedrijven'.

Het 'park' is geen eenmalige actie tijdens de businessdagen, maar streeft ernaar een blijvend karakter te krijgen. Het is de opstap naar een breed platform van leveranciers van duurzame producten en diensten, dat bedrijven in en om Ede de weg wijst bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Een in de tijd duurzaam initiatief voor en door bedrijven dus.

Uitgangspunt in het park is dat elk willekeurig bedrijf (de bezoekers van de businessdagen) op het plein terecht kan en geholpen wordt met (verdere) verduurzaming. Hetzij met concrete producten, hetzij met advies. Zo kan elke bezoeker bij BZO een 'duurzaamheids-apk' ondergaan, gevolgd door de een 'turbo creatieve sessie' waarin verkend zal worden hoe de drempels waar men tegenaan loopt op een 'out of the box' manier kunnen worden weggenomen.

Hiaten

De initiatiefnemers zijn allen in hun branche koploper in duurzaamheid: van Dijk Ventilatie, DWA installatie- en energieadvies, Van Dorp installaties, OGZ en Bovenkamer Zonder Overhead. Inmiddels is de oorspronkelijke initiatiefgroep al uitgebreid met Afvalcombinatie, Van Gansewinkel, VDH architecten, Grafisch bedrijf GVO, autobedrijf Van Roekel, Autarkis, Powerdaylight en Loohorst landscaping.

Samen bestrijken ze al een groot deel van de mogelijkheden voor bedrijven om te verduurzamen. Eventuele hiaten worden opgevangen door het zere brede netwerk waarover de gezamenlijke partners beschikken Voor de overige mogelijkheden geldt dat ze gesteund worden door een heel netwerk aan (duurzaamheids)partners.

Informatie 06-51103293, info@bovenkamerzonderoverhead.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie