Geen crisis

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Dat is nog eens fijn nieuws. De vlag kan uit. In de gemeente Ede hebben we met z’n allen de eerste twee jaar helemaal geen last van de mondiale crisis. We kunnen best teren op de reservepotjes met euro’s, zegt de wethouder met de portemonnee op zak. Wegen asfalteren, scholen opknappen en extra buurtwerkers in wijken als - pak em beet - Veldhuizen. Hartstikke mooi: geen crisis!

En heel actueel is de abominabele staat van de openbare bibliotheek in Lunteren. Gelukkig weten we nu dat de overtollige gemeentecenten besteed kunnen worden aan de katsverrotte kozijnen van dit gebouw dat Cultura node moest afstoten. Die club kan toch geen alternatieve locatie bedenken voor deze buitenpost, dus laten we het dan maar snel opknappen.

En mochten er dan nog pegels overblijven dan is er aan de kop van de Parkweg nog wel iets op te knappen en te vernieuwen. Als er één Edese soap de boeken in gaat als politieke besluiteloosheid dan is het dit ‘gebed zonder eind’ wel.

Wie weet zijn er in Ede ook nog burgers die in zee gingen met de DSB-bank en hier fijne koopsompolissen afsloten. Geven we deze gedupeerden toch gewoon een zakcent mee. Er is in onze gemeente toch geen crisis.

En om het feest compleet te maken, is Marco Borsato nu misschien wel bereid om een akoestisch optreden te geven op het Live Podium Marnix, een gloednieuw Edes podium. Deze arme stakker komt nu immers voor een appel en een ei zingen, want de tijden dat hij kaviaar als ontbijt had, zijn passé. Zèlfs Ede kan deze popi volkszanger nu wel betalen. Geen crisis...het is de waarheid.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie