Inbraakgolf in Ederveen

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Vier inbraken zijn er in Ederveen gepleegd van vrijdag tot en met zondag. ,,Je kunt wel spreken van een inbraakgolf, want er gaat geen nacht voorbij of er wordt ingebroken in ons dorp'', zegt Edervener Jan Schoeman.

Politiewoordvoerder Paul Koetsier licht toe dat er in oktober vijf keer aangifte is gedaan van inbraak in Ederveen, waarbij het ging om twee schuurtjes of tuinhuisjes, twee woningen en één auto-inbraak. In augustus en september werd in beide maanden één keer aangifte gedaan van inbraak, terwijl het in juli zeven keer raak was met aangifte doen.

Schoeman zegt ook dat de bewoners van het dorp ontevreden zijn over het optreden van de politie, zodat bijvoorbeeld zijn buurman geen aangifte zou hebben gedaan, omdat hij niet zou geloven in de zin daarvan. Bij de inbraken zou gereedschap en computers zijn gestolen.

,,Ik kan me voorstellen dat men dit in Ederveen ervaart als inbraakgolf, maar de gedupeerden moeten wel aangifte blijven doen. Dat heeft altijd zin. Zeker als er sporen gevonden worden, kan dit helpen als lieden die meer op hun kerfstok hebben elders tegen de lamp lopen'', aldus Koetsier.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie