Maatschappelijke dag door medewerkers Woonstede

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Woonstedemedewerkers (150 personen) staken onlangs de handen uit de mouwen op diverse locaties in Ede en omgeving. Dit in navolging van de succesvolle handen-uit-de-mouwen dagen in 2008.

Vanwege veel enthousiaste reacties tijdens de dagen in 2008, heeft Woonstede het dit jaar grootschaliger aangepakt. Geen kleine groepen medewerkers op diverse dagen door het jaar, maar 150 medewerkers in één keer actief op diverse locaties. En wederom zijn de reacties enthousiast.

Een kleine 60 Woonstedemedewerkers aan de slag gegaan op diverse locaties van ’s Heerenloo. Er werd actief meegedaan met de diverse bewonersactiviteiten, maar ook muren geverfd, tuinen opgeknapt en groen gesnoeid. ,,Dit zijn toch klussen waar begeleiders niet meer aan toe komen'', aldus Agnes van den Sigtenhorst, coördinator Vrijwiligerswerk bij ’s Heerenloo. ,,Er wordt steeds meer bezuinigd in de zorg, en dan blijven alleen de kerntaken over. Als een bewoner dan bijvoorbeeld een ander kleurtje verf op de muur wil, dan gaan daar helaas jaren over heen. We zijn daarom meer dan blij met deze maatschappelijk inzet van Woonstede.''

Ook de bewoners van Vilente werden verrast met de extra handen-uit-de-mouwen dag van Woonstede en werden getrakteerd op een busrit langs mooie en historische plekken in Ede. Ook de voedselbank in Ede werd ondersteund met extra handen. Een aantal medewerkers van Woonstede heeft daar geholpen met het inpakken van voedselpakketten. Ook werd bij diverse locaties van Opella een steentje bijgedragen. Een aantal bewoners werd desgewenst getrakteerd op een prachtige muurschildering.

Directeur van Woonstede, Wim Sterkenburg, werkte uiteraard zelf mee. ,,Wij zijn dagelijks bezig met onze maatschappelijk taak, en zorgen er graag voor dat een ieder kan wonen naar zijn of haar zin. Toch is het heerlijk om zo nu en dan iets extra’s te doen voor de organisaties en mensen die het nodig hebben.''

foto:

De voor- en nasituatie van een muurschildering gemaakt door Woonstedemedewerkers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie