De Koning Davidschool bestaat 40 jaar

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

r

‘Oproep om je te melden voor de reünie in april’ EDE - De Koning Davidschool aan de Ceelman van Ommerenweg 5 bestaat veertig jaar. Een mooie gelegenheid om bij dit heuglijke feit stil te staan, zo vindt men bij deze van oorsprong katholieke school. Vrijdagmiddag werd het project communicatie en het project kinderboekenweek ‘eten en drinken’ afgesloten met een restaurant. Daar werden de ouders uitgenodigd om te komen eten. De klas van juffrouw Nel was ook heel actief. ,,We gaan sandwiches, chocolade rotsjes en pizzapunten maken,” zeiden zij vooraf in koor.

door Jan de Boe

Het katholieke is er bij de school, waar kinderen uit heel Ede naar school gaan, wel een beetje af. ,,Het is nog steeds katholiek onderwijs,” zegt directeur Arie Cuppen. ,,Maar er is eigenlijk geen binding meer met een parochie. De eerste communie, het vormsel doen wij allemaal zelf. We gaan wel uit van de tradities vanuit het kerkelijk geloof. Dat wil al niet meer zeggen dat elke leerkracht nog katholiek is.”

De eerste jaren zat de school op de plek waar nu de dependance van de Koning Davidschool en de Louise de Colignyschoo staat. ,,In die tijd was er ook nog apart een kleuterschool.” Vijf jaar later kwam er een definitieve school aan de Ceel van Ommerenweg. Zo’n acht jaar geleden werd de school uitgebreid. ,,We hebben nu in totaal twaalf lokalen.”

Toen Arie Cuppen op de Koning Davidschool kwam, werd gelijk het zilveren jubileum gevierd. De school heeft nu 250 leerlingen. ,,Het gaat goed met de school. We hebben een leuke school op Jenaplanbasis. Iets wat we steeds meer uitbreiden. Net is wereldoriëntatie helemaal vernieuwd. We zijn afgestapt van de oude methodes. En gaan dit vak helemaal op projectbasis geven. De kinderen doen heel veel zelf. “

De uitgangspunten van het Jenaplanonderwijs zijn opgesteld door Peter Petersen. Hij omschreef de zogenaamde basisprincipes. Een van de meest bekende en belangrijke principes is dat ieder kind uniek is. Zo kijkt men bij de Koning Davidschool ook tegen de kinderen aan. ,,Ieder kind heeft zijn eigen kwaliteiten, zijn eigen waarden, zijn eigen mogelijkheden.”

Aan het veertigjarig jubileum wordt het hele jaar door aandacht besteed. ,,Elke maand hebben we een actie. We zijn begonnen met de Koning Davidschooldag en daarna was er een sponsorloop, waar me veel geld mee hebben opgehaald. Verder houden we nog een boekenmarkt, een flessenactie en op zaterdag 24 april is er de grote reünie. In de week zelf is er een lustrumweek.”

De reüniecommissie is druk bezig om de oud-leerlingen op te sporen voor de reünie. Geen eenvoudige klus. ,,Via hyves wordt er contact gezocht met hen. De lijst met de namen van de leerlingen voor het 25-jarig jubileum hebben we bewaard. Iedereen gaan we aanschrijven. Hierbij doe ik een oproep aan degene met wie het niet lukt in contact te komen om zich aan te melden voor de reünie. Dat kan via www.koningdavidschool-skovv.nl.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie