Geoliede dansmachine van 'Spirit of the dance'

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Niets werd zondagavond aan het toeval overgelaten in de grote zaal van De Reehorst. De dansvoorstelling 'Spirit of the dance' bleek een geoliede machine die liep als een trein. De zeer professionele dansers uit het Verenigd Koninkrijk tapten vooral uit het vat van de Keltische folkdans.

Vanaf het begin werden bezoekers meegezogen in een vrolijke dansfestijn waar veel vaart in zat. Fraaie kostuums en lenige dansers met een constante glimlach op het gezicht maakten 'Spirit of the dance' geen straf om naar te kijken.

De moderne muziek met een folky inslag werd niet live door muzikanten gebracht, maar de dansers stonden dan ook centraal. Wanneer zij even op adem moesten komen, werden twee violisten opgetrommeld om hun deuntjes te spelen. Dit was op den duur wel erg voorspelbaar en ook bleek de variatie na de pauze niet de sterkste troef.

Ook al bevatte de show wel degelijk elementen van de flamenco, pop en salsa, het accent van de show lag vooral bij het tapdansen die bij de Keltische folk gebruikelijk is.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie