The Blues Brothers live in CineMec

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - 'Sweet Home Alabama' is één van de liedjes, die Jake en Elwood Blues tijdens de musical show 'The Blues Brothers' ten gehore brachten. En dat zaterdag in het Raitheater in 'Sweet Home Amsterdam'.

Zondag 1 november is de musical te zien in CineMec in 'Sweet Home Ede'. Zaterdagavond was het volle bak in het Raitheater. De echte 'Blues Brothers diehards' hadden zich verkleed als hun idolen. De een had een zwarte zonnebril op de neus, een andere een zwart hoed op z'n hoofd en weer een ander had deze attributen, als ook een zwart 'Blues Brothers' pak aan. Wie in Ede naar de musical wil en geen Blues Brothers spullen heeft, kan de spullen nog voor de voorstelling kopen.

In Engeland trekt de West End musical over het legendarische duo al vijftien jaar volle zalen. De volledige cast komt uit Londen komt ook naar Ede. Jim de Groot, de zoon van Boudewijn de Groot, die de rol van Elwood Blues, vertolkt, is de enige Nederlander in de cast. Wie echt aan een musical denkt komt tijdens de musical show 'The Blues Brothers' bedrogen uit. Er worden enkele setjes gespeeld door de twee broers. Vooral worden er liedjes uit de speelfilm over het tweetal gezongen.

De musical show van The Blues Brothers 'on a mission from God' is gebaseerd op een Amerikaanse film uit 1980 van John Landis. Dan Aykroyd en John Belushi, die met hun Blues Brothers-act faam hadden opgedaan in shows als Saturday Night Live, baseerden de film op deze karakters. In de musical show worden Jake en Elwood ondersteund door drie zangeressen en een uit zeven personen bestaand orkest. De liedjes, of gospels, blues, soul of country & western, zijn zeker de moeite waard.

Een opvallend liedje is bijvoorbeeld Rawhide. Maar ook de vertolking van het lied 'Think' van Aretha Franklin. Helemaal aangrijpend was de vertolking van het lied 'Under the Boardwalk'. De musical show eindigde met een medley van de bekende liedjes uit de film.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie