Optreden Irene Ederveen bij Veens Malletband Concert

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Drums, xylofonen en marimba's en muziek met een hoog entertainment-gehalte. Liefhebbers van deze ingrediënten kunnen zaterdag 21 november hun hart ophalen. In Sporthal West in Veenendaal verzorgt de Scheepjeswolharmonie dan het Malletband Concert 2009. Onder andere de malletband Irene Ederveen laat zich hier zien.

door Henriet Vink

Dat een harmonie regelmatig tekent voor concerten en taptoes, is velen niet onbekend. Maar dat een malletband ook zelfstandig kan opereren, is een minder bekend gegeven zo vond men bij de Scheepjeswolharmonie. Na een paar jaar investeren is het nu tijd om te laten zien wat de Veenendaalse slagwerkgroep kan, meent Peter van Rossum. Samen met broer Lucien, Marcel Houdijk en instructeur René Keulers tekent hij voor de organisatie van het concert dat niet alleen bedoeld is om de malletband meer op de kaart te zetten maar ook om een vorm van samenwerking met andere malletbands te bewerkstelligen. Voor het Malletband Concert 2009 zijn ook de Airborne Malletband Oosterbeek en de malletbands van Caecillia (eveneens Veenendaal) en Irene Ederveen uitgenodigd om hun kunsten te vertonen: ,,Het zijn alle vier zelfstandig opererende malletbands, die ook allen zelfstandig een mooie show kunnen brengen zonder ondersteuning van de volledige harmonie", meent Van Rossum. En de Veenendaler ziet daar dan ook kansen voor samenwerking: ,,Er is vanuit de regio positief gereageerd op het idee van een concert. Het lijkt ons dan ook een mooie kans om de contacten onderling te verbeteren. We komen elkaar wel eens tegen bij optredens, maar echt contact is er niet, behalve dan tussen de muzikaal leiders. Misschien kunnen we elkaar wel helpen, we zijn anders ook maar zo alleen bezig."

'Hoog entertainment gehalte'

Voor het concert in de Sporthal West zijn de vier malletbands gevraagd muziek te brengen ,,met een hoog entertainment gehalte". De Scheepjeswolharmonie bijvoorbeeld speelt nummers als 'Let me entertain you' van Robbie Williams en het themanummer van 'Pirates of the Caribbean', maar ook 'Child's anthem' van Toto en Star Wars komen voorbij. Elke band verzorgt een optreden van twintig minuten en de Scheepjeswol en Caecilia spelen gezamenlijk nog één nummer. ,,De finale wordt spetterend, met de vier malletbands samen", klinkt Van Rossum overtuigd. Daarbij moeten professioneel licht en geluid het plaatje helemaal compleet maken. Vanuit de malletbands is de zin in het concert groot, Van Rossum hoopt dan ook dat bezoekers de weg naar de sporthal weten te vinden: ,,Het concert heet Malletband Concert 2009, we hopen er volgend jaar 2010 van te mogen maken. We willen er echt een vervolg aan geven als het aanslaat."

Het concert vangt 21 november om 20.00 uur aan, de inloop is vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten 5 euro, inclusief consumptie, en zijn vanaf 3 november elke donderdagavond verkrijgbaar in het verenigingsgebouw van de Scheepjeswolharmonie aan de Schoolstraat 11 in Veenendaal. Ze zijn ook op naam te reserveren door te mailen naar concert-team@live.nl . Ook aan de deur zijn de kaarten te koop. Sporthal West is te vinden aan de Veenslag 70 in Veenendaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie