Eind dit jaar meer duidelijk over afsluiting Stationsweg De Klomp

22 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

DE KLOMP - Over de afsluiting van de Veenendaalseweg/Stationsweg in De Klomp komt eind dit jaarmeer duidelijkheid. De gemeente Veenendaal heeft met de gemeente Ede afgesproken dat de afsluiting pas plaatsvindt als een alternatieve verbinding (Rondweg De Klomp) voorhanden is. De provincies Utrecht en Gelderland buigen zich over deze ontsluiting, Voorpoort geheten.

Al zes jaar geleden vroeg Ede naar het standpunt van Veenendaal over een afsluiting van de Veenendaalseweg/Stationsweg. Dit in verband met de ontwikkeling van het bedrijventerrein ISEV en klachten van bewoners van De Klomp. Veenendaal reageerde positief omdat het de Stationsstraat in Veenendaal toch al wilde afsluiten. Waarop Ede een studie liet uitvoeren waar de weg het beste geknipt kan worden.

Volgens het gemeentebestuur van Veenendaal heeft de afsluiting van de Stationsstraat zowel positieve als negatieve gevolgen voor Veenendaal. Het aantal auto’s op de Stationsstraat/Prins Bernhardlaan zal door de afsluiting afnemen en dat wordt gunstig geacht omwille van de leefbaarheid van ,,dit oude lint.” De Prins Bernhardlaan wordt in de plannen ‘opgewaardeerd’, evenals andere zogeheten oude linten als de Zandstraat en de Nieuweweg in Veenendaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie