Jeugd DES grote winnaar jubileumtoernooi

23 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Damclub DES organiseerde woensdagmiddag haar jubileumtoernooi voor de jeugd. De 50 jaar oude Lunterse vereniging had BDSV, DCE, DCH, DVV, WSDV en Zenderstad uitgenodigd. Dat betekende in totaal 52 deelnemers.

Bij de aspiranten werd er een rondtoernooi gespeeld door de 9 spelers. De favoriet Koos van Amerongen uit IJsselstein werd eerste met een score van 14 punten uit 8 wedstrijden. Arwin Lammers van DES behaalde een mooie tweede plaats met een punt achterstand. De derde plek ging met 12 punten naar Rutger Oskam uit IJsselstein.

In de hoogste pupillengroep werd Dennis Bos van de thuisclub met 12 punten uit 7 ontmoetingen fraai eerste. De Lunteraan wist 6 keer te winnen en verloor slechts 1 partij. Gerlinda Schaafsma, ook van DES, werd met een mooie score van 11 punten tweede. De derde plaats ging verrassend naar Bram Cysouw uit Barneveld met 10 punten. Melanie Voskuil kwam door iets te weinig weerstandpunten op een vierde plaats terecht met ook 10 punten.

In de tweede pupillengroep was Lennart Blankestijn goed op dreef door alle zeven partijen te winnen. De Lunterse jeugdspeler werd hiermee eerste met de hoogste score van 14 punten. De tweede positie was voor de Lunterse dammer Peter Pasterkamp met een score van 12 punten. Het 'brons' ging na een barrage naar Lejon Brunekreeft uit Voorthuizen met 8 punten.

Bij de hoogste welpengroep was er succes voor Daan Sonsbeek uit Ederveen. De Edervener behaalde 11 punten en eindigde daarmee gelijk bovenaan met Jan Cysouw uit Barneveld. De weerstandspunten waren met 8 punten in het voordeel van de speler van DCE. De derde plaats ging naar Arthur van Roest met 9 punten.

In de tweede welpengroep werd de thuisspeler Jeroen van de Brink overtuigend eerste met een resultaat van 13 punten uit 7 rondes. De tweede en derde plaats waren voor de DES-spelers Vladimir van Roest en Gerrit Evers.

Na afloop kregen alle deelnemers een beker of standaard uitgereikt als herinnering aan het jubileumtoernooi van damclub DES.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie