Zeven personen met alcohol achter het stuur

25 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - De politie heeft dit weekend diverse controles gehouden. Dat leverde binnen de grenzen van de gemeente Ede zeven proces-verbalen op voor bestuurders die met een glas teveel op achter het stuur hadden gezeten. In drie gevallen werd het rijbewijs ingevorderd. Justitie beslist over de teruggave van de rijbewijzen.

Een 30-jarige autobestuurder uit Ede blies op zondag tijdens een controle aan de Wekeromseweg rond 02.30 uur een promillage van 1,53. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Een 15-jarige jongen uit Ede werd op vrijdag rond 22.00 uur aangehouden op een brommer op de Middelbeek in Ede. Bij de alcoholcontrole werd 0,69 promille vastgesteld. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. Tevens kreeg hij een proces-verbaal wegens het rijden zonder geldig rijbewijs.

Een 44-jarige man uit Lunteren blies op zondag 25 oktober tijdens een controle aan de Westenengerdijk in Otterlo rond 02.45 uur een promillage van 0,61. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur opgelegd.

Een 20-jarige vrouw man uit Putten werd op zaterdag 24 oktober rond 23.30 uur aangehouden op de Apeldoornseweg in Otterlo. Bij de vrouw werd 0,83 promille aangetroffen. Het betrof hier een beginnend bestuurster. Haar rijbewijs werd ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Een 46-jarige man uit Otterlo werd op zondag 25 oktober omstreeks 01.30 uur aangehouden op de Buurtboslaan in Otterlo. Ademonderzoek wees uit dat de man had gereden met een promillage van 0,76. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

Een 15-jarige jongen uit Harskamp werd op zaterdag 24 oktober rond 22.45 uur aangehouden op een brommer aan de Radioweg in Harskamp. Bij de alcoholcontrole werd 0,35 promille vastgesteld. De jongen kreeg een rijverbod van 1 uur. Daarnaast kreeg hij twee procesverbalen vanwege het rijden zonder geldig rijbewijs en het rijden zonder helm.

Een 24-jarige vrouw uit Ede blies op zaterdag 24 oktober tijdens een controle aan de Schaapsweg in Ede rond 03.30 uur een promillage van 1,02. Het betrof hier een beginnend bestuurster. Haar rijbewijs werd ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie