Timothy Petersen wint twee keer goud ondanks liesbreuk

26 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

DE KLOMP - Karateka Timothy Petersen heeft afgelopen weekend in Oostenrijk een dubbele gouden medaille veroverd. Dat feit aan zich is al knap, bewonderenswaardiger is het echter dat hij dit deed met een fikse blessure. In Salzburg vocht de inwoner van De Klomp zich met een liesbreuk naar het hoogste podium.

door Boy Imminck

Het toernooi, een Golden League wedstrijd, was tevens een kwalificatiemoment voor het EK karate in 2010. Met zijn dubbele overwinning deed Petersen ook op dat vlak goede zaken. De eerste gouden medaille behaalde de karateka op zaterdag met het landenteam van Nederland. Het beste gedeelte van het weekend kwam voor Petersen op de zondag. Hij speelde vijf rondes en kreeg daarin zelfs geen score tegen. Via 4-0 en 6-0 belandde Petersen in de kwartfinale. Deze won hij met 9-0 evenals de halve finale, ook 9-0. In de finale van het toernooi in Salzburg moest hij nog even alle zeilen bijzetten. Na de zuivere speeltijd was het 0-0. In de verlenging won Petersen met 4-0.

,,Vlak voor mijn vertrek naar Oostenrijk is er een liesbreuk bij mij geconstateerd. Tijdens de wedstrijden kon ik de pijn goed uitschakelen, maar deze week wacht een operatie. De aankomende weken staan daarom in het teken van herstel", aldus Petersen.