Gezondheidscentrum met alle artsen

28 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

De locatie is op het voormalige grasveld voor Ons Landhuis. Eigenaren van het gebouw zijn Albouw BV en Hadora Beheer BV. Degenen die hun intrek nemen, zullen een ruimte in het pand huren, samen voor ‘zorg onder één dak’ in een gebouw dat drie lagen telt. Het souterrain ligt half onder de grond.

LUNTEREN - Er wordt stevig gebouwd aan een splinternieuw gezondheidscentrum met het fundament aan de Barneveldseweg 11a. Hier is in elk geval ruimte voor de Lunterse apotheek, de vijf Lunterse huisartsen, een fysiotherapeut, een Cesartherapeut en een dieetist hun intrek. Verder bestaat er sterke interesse van de kant van maatschappelijk werk, logopedie, Kruiswerk en een zorgverzekeraar om zich hier te vestigen.

R.J.F. Bouwmeester van de apotheek trekt de kar om het centrum inhoud te geven. Hij ziet veel voordelen van de samenwerking. ,,Het is kostentechnische handig, je hebt zorgdisciplines bij elkaar en de bereikbaarheid is goed, want we krijgen hier volop parkeergelegenheid.’’

Hij deelt de kritiek dat de plek, in het noorden van het dorp, niet centraal is. ,,Het klopt dat je wat verder moet rijden, maar dat is de reden waarom wij de huidige apotheek aan de Stationsstraat ook behouden. Naar een huisarts moet je doorgaans minder vaak...’’ Er was wel gekeken naar andere locaties die centraler liggen, maar die alternatieven werden afgeschoten. ,,Het was te klein, niet bereikbaar of had een andere bestemming.’’ Verder is het zo dat het huisartsenbestand van Lunteren ‘vergrijst’ en dat dokters op hun huidige plekken (aan huis) geen opvolgers kunnen krijgen.

Het centrum wordt gebouwd op een driehoek van 7000 vierkante meter grond, terwijl in het gebouw zelf 500 vierkante meter aan ruimte komt. Dit staat volledig los van het (afgebrande) landhuis zelf, waarvan het onduidelijk is wat hiermee zal gebeuren. Aan de straat kant wordt op termijn nog wel een tweede deel gebouwd.

Intussen zal Bouwmeester de bouwplannen achter zijn pand aan de Stationsstraat vooralsnog laten voor wat het is.

,,Het is kommer en kwel in de apothekersbranche, want de zorgverzekeraars hebben alles afgeroomd. De overheid is hier echter niet gevoelig voor, terwijl je wel met een vergrijzende bevolking te maken hebt. Daarom zijn als gevolg bezuinigingen nodig. Bovendien gaan we niet zelf meer over de medicijnen. De zorgverzekeraar wisselt steeds van soort, op jacht naar de goedkoopste’’, licht de Lunteraan toe.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie