De Harmonie brengt muzikale mix in eerste concert

28 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Een hele nieuwe start voor een hele nieuwe vereniging." Zo ziet voorzitter Jeroen Spelt het concert dat 'zijn' De Harmonie zaterdag 31 oktober in de Taborkerk geeft. Alle facetten van de muziekvereniging komen daarbij aan bod. Van het leerlingenorkest tot de malletband, zo'n 120 muzikanten in vier categorieën zetten hun beste beentje voor.

Na de bundeling van de krachten door De Harmonie Ede en de Edesche Harmonie ontstond in juni de nieuwe vereniging De Harmonie. In de tussenliggende tijd is er, naast repeteren voor het najaarsconcert, veel gebeurd: ,,Maar het gaat goed met de vereniging", stelt Spelt. ,,Het is nu de uitdaging dit zo te houden en er voor te zorgen de De Harmonie verder kan groeien. We zijn daarom ook blij dat nu het eerste concert op programma staat."

Met het ontstaan van De Harmonie is het niet zo dat alles waar de twee muziekverenigingen muzikaal gezien voor stonden overboord is gegooid, zeker niet, meent Spelt: ,,Er zitten zeker herkenbare dingen bij, maar we willen wel met de tijd mee gaan." Zo brengt De Harmonie onder meer nummers uit de musical Miss Saigon en Mary Poppins ten gehore, evenals muziek uit de 'Lion King'. ,,We proberen vooruitstrevend te zijn, maar dat is op zich niet nieuw. Beide verenigingen hebben dat altijd al geprobeerd. Voorop staat dat we iets leuks willen doen voor het publiek."

Overigens brengt het harmonieorkest naast de moderne muziek voor de pauze ook wat zwaardere stukken zodat ook de liefhebbers van deze muziek aan hun trekken komen. Daarnaast zijn er ook optredens van de malletband, aspirantenorkest en het leerlingenorkest. Kaarten voor het concert dat om 19.45 uur aanvangt, kosten 2,50 euro per persoon, donateurs en ereleden hebben gratis toegang op vertoon van de uitnodiging. De Taborkerk is te vinden aan de Prinsesselaan in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie