Permar: vijf jaar alleenrecht voor groenonderhoud

29 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Werkvoorzieningschap Permar uit Ede krijgt van de gemeente Renkum voor gedurende vijf jaar het alleenrecht voor groenonderhoud. Dat besliste de gemeenteraad woensdagavond. Wethouder Dirk van Uitert kreeg een aantal weken geleden nogal wat kritiek op het eerdere voorstel tijdens de commissievergadering Inwoners, en moest het voorstel herzien.

In het oorspronkelijke voorstel stond dat Permar het alleenrecht zou krijgen voor tien jaar. Dat vond vooral de VVD bij monde van Eduard Schoevaars, teveel van het goede. Het aangenomen voorstel ‘Groen moet je sociaal doen’ ziet er na aanpassingen door het College op een aantal punten anders uit.

Het nieuwe voorstel bepaalt dat aan Permar het alleenrecht wordt verleend voor groenonderhoud voor de periode van vijf jaar, met een mogelijkheid tot verlenging van vier jaar. Verder is nu een opzegtermijn van één jaar afgesproken. Dit biedt de gemeente dan de mogelijkheid om bij slecht functioneren de overeenkomst op te zeggen. Het College beoogt verder in het voorstel om via Permar 25 Wsw-medewerkers een vaste baan te bieden en daarnaast 10 werkervaringsplaatsen te realiseren. Daarnaast moet de prijs van de werkzaamheden markconform zijn. Er worden procedures opgenomen om dit te toetsen. Permar moet elk jaar de bereikte resultaten ten opzichte van de doelstellingen aan het College rapporteren. De afspraken met Permar zullen per 1 januari 2010 ingaan.

Permar voert de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uit voor de gemeenten Renkum, Ede, Wageningen, Scherpenzeel en Barneveld. De wet biedt bedrijven zoals Permar kaders en richtlijnen. Die zijn erop gericht om mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische handicap in staat te stellen te werken onder aangepaste omstandigheden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie