DTS'35 moet nog even geduld hebben

30 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De bloemen konden al gehaald worden. DTS'35 speelde in Almelo tegen Oranje Nassau een puike eerste helft. ,,We waren heer en meester. We hadden vijf, zes open kansen, terwijl we zelf niets weg gaven. De 0-1 ruststand was dan ook veel te mager'', vond Eric Speelziek.

Op aangeven van Cornel van Eck had Remco Speelziek gescoord. Govert van de Visch twee keer, Dave Magee en Fabian Maaskamp verzuimden uit goede kansen te scoren. Joël Titaley werd nog een keer binnen de 16 meter neergelegd, maar kreeg slechts en vrije trap er net buiten.

Na de rust werd er niet meer gevoetbald. ,,Aan het einde van de eerste helft was er een akkefietje met de grensrechter van Oranje Nassau'', geeft Speelziek zijn relaas. ,,Scheidsrechter Goutier gaf aan dat hij in de tweede helft moest worden vervangen. Maar dat wilden zij niet. De scheidsrechter gaf toen aan met één grensrechter verder te willen. Op die manier wilde Oranje Nassau niet verder. Toen heeft naar verluidt hun keeper (Jos Kamp, wvk), de scheidsrechter bedreigd. Die wilde vervolgens niet meer verder. Pas daarna kwam Oranje Nassau met een andere grensrechter. Maar de scheidrechter bleef bij zijn standpunt. Wij hebben ook nog geprobeerd hem over te halen. Maar hij wilde echt niet meer verder. Wel gaf hij aan dat ons geen blaam trof.''

,,Wij hebben de opmerking dat hij niet met de grensrechter verder wilde niet serieus genomen'', verklaarde een woordvoerder van de thuisclub. ,,Toen de scheidsrechter aangaf dan alleen met de grensrechter van DTS verder te gaan, hebben we gezegd dat niet te willen. En te gaan zoeken naar een andere. Bovendien kan het maar zo zijn dat je niet eens zonder grensrechter mag spelen. Vervolgens heeft onze keeper en aanvoerder er nog wat van gezegd. Maar hij heeft hem zeker niet bedreigd. Voor de scheidsrechter was het voldoende de wedstrijd te staken. Blijkbaar moest hij vroeg thuis zijn.''

,,Het is nu afwachten wat de KNVB beslist'', gaat Speelziek verder. ,,In ieder geval blijft die 0-1 staan. Spelen we een andere keer het duel uit, of misschien wordt het wel een reglementaire uitslag, omdat zij niet verder wilden. Voor ons is dit ook balen. Wij hadden graag hier gewonnen en een feestje gevierd.''

Zeker is wel dat DTS nog een punt nodig heeft om de eerste periodetitel alsnog in de wacht te slepen. En dan kunnen de bloemen alsnog uitgedeeld worden.