Ede wil rijkssteun voor negen nieuwbouwprojecten

30 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeente Ede heeft een verzoek ingediend bij het Ministerie van VROM voor stimulering van negen nieuwbouwprojecten. In deze regeling is 395 miljoen euro beschikbaar voor projecten die door de crisis stilvallen of vertragen.

Ede vraagt een bijdrage voor appartementen op het Concordiaterrein, een appartementencomplex op het Gelriaterrein, de parkrandwoningen op het Nieuwe Landgoed, woningbouw op de IJssel de Schepperlaan, appartementen op het voormalige Middendorpterrein aan de Telefoonweg, huizen aan de Grotestraat op de plek waar supermarkt Boni zat, vlekken E en F in de Uitvindersbuurt, woningbouw op de Verlengde Parkweg/Maanderbuurtweg en de Wilhelminalocatie in Lunteren.

Met de ontwikkelaars worden na toekenning van steun afspraken gemaakt over de besteding van het geld. Door de rijksbijdrage kunnen deze projecten voor 1 juli volgend jaar worden gestart. Ook hoopt het gemeentebestuur dat de doorstroming op de woningmarkt wordt bevorderd. Hierbij denkt het college aan ondersteunen van kopers die de huidige koopwoning verlaten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie