FC Jeugd grijpt naast periodetitel

30 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het zat FC Jeugd niet mee in de topper tegen het bezoekende Ewijk. Een door de regen zeer moeilijk bespeelbaar veld. Een tegenstander die na de 0-1 achterover probeerde te leunen, waardoor de thuisclub veel loopwerk moest verrichten. Gehandicapt door de afwezigheid van Mohamed Azdad en Mustafa Dural (geschorst EJ). De spanning die in het team voelbaar was, omdat de zo succesvolle periode met een prijs moest worden bekroond.

door Eip Janssen

,,De ploeg had daar moeite mee. Dan speelt de jeugdige leeftijd maar ook een gebrek aan routine ons parten", steekt FC Jeugd trainer Henk Sanders van wal. ,,Daarnaast misten we nog drie spelers. Twee wegens een blessure en één wegens privé omstandigheden. Maar ik weiger me daarachter te verschuilen. Voetbal is - ook na een nederlaag - incasseren. Ik haal liever het positieve naar boven. Het elftal verdient een compliment. Er is met hartstocht gebikkeld. Misschien niet altijd even goed, maar vergeet niet dat dit een elftal in opbouw is."

Sanders sloeg de spijker op zijn kop. Bijna driekwart van de speeltijd domineerde de thuisclub. Slechts op het moment dat Ewijk spits Tommy Smits de bal beroerde was het alle 'hands aan dek'. ,,Hoewel we zelf te weinig hebben gecreëerd gaven we ook niks weg", vervolgt Sanders. ,,Dat het beslissende doelpunt uit een vrije trap ontstond zegt genoeg."

Doelpunt

Hij doelde op de achteraf besklissende 0-1. FC Jeugd had met regisseur Ali Öztürk het beste aandeel in een aardig schouwspel. Zo kon de veel scorende Murat Özkaya een perfecte voorzet van Sedat Akdeniz net niet afronden. ,,Wat ons de laatste wedstrijden wel lukte, kansen creëren en scoren, bleef nu achterwege", analyseerde Sanders.

Ook Ewijk had daar moeite mee. Maar uit het niets viel de 0-1. De uitstekend leidende scheidsrechter Brack uit Deventer bestrafte een Edese overtreding. Het was Jeroen van Rossum die de bal nam. In een boog zeilde de bal over doelman Adem Durmus heen. ,,Of de vrije trap houdbaar was? Lastig te beoordelen. De bal daalde met een vervelende curve. Hij (Van Rossum, red.) leek zelf ook verrast", meende Sanders.

Getergd

FC Jeugd kwam in de tweede helft getergd uit de kleedkamers. Er was maar een ploeg die voetbalde. Bekar schoot een vrije trap net naast. Een inzet van Özkaya werd met moeite gestopt door Otte. Ewijk moest een echte belegering doorstaan maar bleef schadevrij. Ook een poging van Kemal Arslan leverde niets op. Plotseling leek de definitieve beslissing te vallen. Het was wederom de gevaarlijke spits Tommy Smits die op Durmus afstormde. Deze bleef goed naar de bal kijken en belette Smits te scoren.

,,Daarna zijn we 'een op een' gaan spelen", aldus Sanders. ,,Er kwamen mogelijkheden. Vooral de doelpoging van Murat Sariusta had beter lot verdiend." Doelman Andy Otte hield met knappe reddingen en het nodige geluk de nul. ,,De wereld vergaat niet na deze nederlaag. Ik denk dat FC Jeugd promotie kandidaat blijft. Naast Ewijk en FC Jeugd zie ik ook Echteld en SDOO als concurrenten. Uit dit kwartet komen de twee promovendi", besluit Sanders.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie