'PSV-scenario' net niet gekopieerd door Edesche Boys

30 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - PSV deed het in 2007. Vanuit een schier onmogelijke positie toch nog kampioen van Nederland worden. Edesche Boys leek kansloos voor de eerste periode in de vierde klasse. Toch had de ploeg van Etienne Jansen virtueel lang zicht op de prijs. Door een tegengoal van tegenstander AZ 2000 in de slotfase kan de oudste club van Ede de slingers echter weer in de kast opbergen.

,,We hebben de periodetitel natuurlijk niet tegen AZ 2000 vergooit, maar wat waren we er dicht bij", sprak trainer Etienne Jansen direct na de wedstrijd. Edesche Boys kwam al rap op een 0-1 voorsprong in Arnhem. Op een pass van Jamal Hamdaoui scoorde Stefan Jansen de openingsgoal. ,,Daarna miste Jansen voor open goal. In de tweede helft mochten Lion Pol en Stefan Jansen beiden een keer alleen op de keeper af, geen doelpunt. Dan roep je het over jezelf af", vond Etienne Jansen.

In de slotfase sloeg het noodlot toe voor Edesche Boys. Angelo Pique scoorde voor de thuisploeg de 1-1. ,,Dit is waarschijnlijk onze laatste kans op een periode geweest dit seizoen, zuur dus", aldus Jansen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie