SDS'55 dendert door en pakt periodetitel bij Redichem

30 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - SDS'55 heeft met een zakelijke 0-1 overwinning de eerste periode gepakt bij Redichem. De Wekerommers hadden in Renkum misschien wel de moeilijkste tegenstander tot nu toe. Maar ook deze wedstrijd werd gewonnen, waardoor het maximale aantal punten werd behaald in de eerste periode. Voor trainer Eddy Morren een klein feestje waard. ,,We hebben alle ploegen die nog aansluiting hebben gehad. En alle wedstrijden gewonnen'', aldus een tevreden Morren.

Beide ploegen - vorig seizoen nog allebei actief in de derde klasse - deden niet voor elkaar onder. Redichem was de bovenliggende partij en kreeg ook kansen, maar SDS'55 maakte uiteindelijk het enige doelpunt. Redichem-trainer John van Dijk had er de pee in na afloop. ,,Een ontzettend slechte eerste helft. Afspraken werden niet nagekomen en er zat totaal geen voetbal in'', analyseerde de oefenmeester het eerste bedrijf. ,,Na rust was ik wel tevreden. Jammer genoeg waren we niet goed in de afronding vandaag.''

In de eerste helft viel er nog niet veel te beleven op sportpark Wilhelmina. Een paar kleine kansjes over en weer. Toch gingen de bezoekers rusten met een 0-1 voorsprong. Op slag van rust verlengde Maarten van den Top op Jos van Harten, die de bal keurig afrondde.

Beleving

Na de thee kwam er wat meer beleving in de wedstrijd. Opnieuw was het Redichem dat domineerde, toch was SDS'55 gevaarlijker in de counter. De kansen voor Redichem waren vooral niet besteed aan Wouter van den Berg en invaller Stefan van der Kolk. Vlak voor tijd nam de thuisploeg meer risico, maar kwam de periodewinnaar er steeds gevaarlijker uit. Het was aan doelman Jasper Tijssen te danken dat het bij een 0-1 eindstand bleef.

De winnende trainer Morren weet dat zijn elftal op de goede weg is, maar wil nog niet aan het kampioenschap denken. ,,Het seizoen is nog lang, maar we zijn zeker op de goede weg'', lachte Morren. Collega Van Dijk was minder enthousiast: ,,Zo mis je de aansluiting en het was niet nodig. We trainen hard op het nieuwe systeem. Maar dan moet er wel gevoetbald worden'', refereerde de coach aan de lange ballen die de bovenhand hadden. ,,Als we zo spelen, kunnen we net zo goed zonder middenveld spelen.''