Rick Degenaar geeft visitekaartje af

30 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Eigenlijk zou Rick Degenaar met Lunteren 2 tegen SDVB 4 spelen. Omdat Gertjan van de Kraats zich vrijdag afmeldde, stond de Lunteraan tegen Hoevelaken voor de tweede keer in de basis. En had met twee doelpunten en betrokkenheid in de andere twee treffers een groot aandeel in de geflatteerde 4-2 overwinning.

Degenaar (18) begon ongelukkig. Al in de eerste minuut leverde balverlies een gevaarlijk moment voor het Lunterse doel op. Maar tien minuten later versierde de aanvaller op slimme wijze een strafschop. ,,Hoewel ik niet meer bij de bal kon, pakte mijn tegenstander (Rutger Peters, wvk) mij vast. Vervolgens liet ik mij vallen.'' ,,Ondanks zijn nog jeugdige leeftijd is hij voetbalslim'',lichtte Dick Eijlander toe. De makkelijk gegeven strafschop werd door Dennis van de Bunt onberispelijk raak geschoten: 1-0.

De snelle treffer gaf Lunteren geen vleugels. ,,We speelden veel te slordig. Daardoor waren we de bal te snel kwijt'', had Eijlander gezien. Hoevelaken bouwde een licht overwicht op. De sterk keepende Ewart van de Steege hield Ruud Kassenaar (2x) en Jelle Groosjohan van het scoren af. Udo Klok was namens Lunteren nog een keer gevaarlijk.

Waar Hoevelaken het voor de rust al aan de stok aan met arbiter J.H.M. Compagner uit Heino, werd dat na de rust steeds erger. Dat leverde Groosjohan een knullige gele kaart op. Toen hij even later een echte overtreding maakte, kon de aanvoerder van Hoevelaken vertrekken.

2-0

Met een mooie treffer leek Degenaar halverwege het tweede bedrijf voor de beslissing te zorgen. ,,Ruben van de Fliert kopte de bal door. Ik haalde hard met links uit. Ik voelde dat ik hem lekker raakte. Dan zie je de bal in het doel gaan. Vervolgens is er de ontlading'', omschreef de spits de 2-0.

Waar de wedstrijd gelopen leek, bracht Peter van de Weerd met een kopbal de spanning weer terug. Ondanks dat het een man minder had, drong Hoevelaken Lunteren terug. Doelman Van de Steeg hield Lunteren een paar keer op de been. Bij een vlijmscherpe counter was het Degenaar die een voorzet van de goed ingevallen Stefan Ruijgrok intikte: 3-1. ,,We scoorden vandaag op de juiste momenten'', merkte Eijlander op. ,,Het spel was niet best.''

Udo Klok scoorde in de slotfase ook nog de 4-1. Topscorer Jan Weijn, goed bespeeld door Robin Braster, pikte toch nog zijn doelpuntje mee: 4-2. Zijn twaalfde al dit seizoen.

Zover is Rick Degenaar nog niet. De CIOS-student besloot na een uitstapje bij SDVB (jeugd) weer terug te keren bij Lunteren. ,,Ik heb in Barneveld veel geleerd. Vooral van Dick en Alfred Schreuder. Maar Lunteren is mijn club. Ik train hier ook de E1. Ik heb mijn hart laten spreken.''

Zeker is dat Degenaar zijn visitekaartje heeft afgegeven. Vraag is of dit voldoende is voor een vaste plek in de basis. ,,Ik hoop van wel. Het enige wat ik kan doen is goed trainen en spelen.'' ,,Rick is zeker talentvol en heeft kwaliteit'', reageert trainer Dick Eijlander. ,,Maar hij doet ook nog domme dingen. Ook vlak voor tijd waarin hij nog geel krijgt. Maar hij is zeker goed bezig.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie