Advendo'57 houdt periodekampioen FC Horst op 2-2

30 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Advendo'57 tegen FC Horst was een wedstrijd waar alles in zat. Veel strijd, goed voetbal, mooie doelpunten, een goede scheidsrechter, en een terechte eindstand. Voor de bezoekers was de puntendeling voldoende voor de eerste periodetitel.

Na een paar mindere optredens, stond Advendo er weer. De ploeg van trainer Henry Kalk pakte het initiatief. Nadat Jaap van Doorn en Martijn van den Dikkenberg dat verzuimd hadden in doelpunten uit te drukken, viel na 20 minuten de verdiende 1-0. Martijn van den Dikkenberg mikte van 20 meter raak. FC Horst nam in het laatste gedeelte het initiatief over. Via een zondagsschot van John Martens kwam men op gelijke hoogte: 1-1.

Ook na de thee bleef het een open wedstrijd. Marcel van Bruksvoort bracht al snel de stand op 2-1. Hoewel de bezoekers meer in balbezit waren, was Advendo via een schot op de lat van Dick ten Ham dicht bij de 3-1. Maar in plaats daarvan was het weer Martens die met een uithaal in de kruising scoorde: 2-2.

Omdat Horst in extra tijd nog dicht bij de 2-3 was, kon Advendo met de puntendeling leven. Voor Horst was het gelijkspel voldoende om op basis van een beter doelsaldo de eerste periode te winnen, net voor AVW'66.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie