Etienne Jansen reageert: ,,Ik ben teleurgesteld in de spelersgroep”

17 november 2009 om 00:00 Nieuws

EDE – Etienne Jansen, de vrijdag opgestapte hoofdtrainer van Edesche Boys, heeft dinsdag voor het eerst gereageerd op zijn vertrek. Na een dienstverband van ruim twee seizoenen was de maat vol voor Jansen die duidelijk is over zijn vertrek. ,,Het kon zo niet langer, vanaf de voorbereiding had ik al een slecht gevoel.”

door Boy Imminck

Jansen trok zich nadat hij opstapte een aantal dagen compleet terug uit de voetbalwereld. ,,Ik heb mijn telefoon uitgezet en ben met mijn gezin naar een hotelletje gegaan. Zonder het te veel te overdrijven kan ik zeggen dat het vertrek veel met mij heeft gedaan”, bekend de trainer.

Na een periodetitel en een op een haar na gemiste promotie in zijn eerste seizoen, pakte Jansen vorig seizoen met Edesche Boys de titel in de vijfde klasse. Aan het begin van dit seizoen kreeg de inwoner van Heteren een slecht gevoel. ,,Als een ploeg als Edesche Boys met grote cijfers verliest, dan zit er iets niet goed. De vervelende dingen die altijd kunnen gebeuren rondom een ploeg ebden niet snel weg, zoals in de vorige seizoenen. Er ontstonden schermutselingen in de selectie. Vanaf het moment dat wij thuis van ONA’53 verloren (11 oktober, Red.) en daarna de 0-8 thuisnederlaag tegen Eldenia een week later, is er bij mij iets geknapt. Ik heb er goed over gedacht of ik moest stoppen. Opgeven zit niet in mijn aard. Uiteindelijk zag ik geen andere uitweg, de maat was vol.”

Spelersgroep

Uit het ‘vriendenteam’ van Edesche Boys, dat na vorig seizoen uit elkaar viel, kwam eerst voor Jansen een goed teken. ,,Ik heb een aantal weken geleden gevraagd of het aan mij lag dat het zo slecht ging. Ik stelde mijn positie ter discussie. De spelersgroep vond dat ik moest blijven, dat deed me goed. Na de wedstrijd tegen Elistha van vorige week zondag (2-7 verlies) heb ik aangegeven aan bestuurslid technische zaken Ron Wien, dat ik de dinsdagtraining niet zou leiden. Ik kon het niet meer opbrengen. Ik heb die training niet voor de groep gestaan en na de training tot aan vrijdag niets vanuit de groep gehoord. Als ze wilden dat ik zou blijven zou je dat toch verwachten”, zegt Jansen.

,, Zonder mensen nu zwart te willen maken vind ik wel dat de spelers van Edesche Boys niet kritisch genoeg op zichzelf zijn geweest. Je speelt in het eerste van de ‘Boys’, dan moet je stappen op zaterdagavond of zaalvoetballen met risico’s gewoon laten. Ik ben teleurgesteld in de spelersgroep. In het bestuur kan ik slechts één persoon iets verwijten. Mijn contactpersoon vanuit het bestuur naar de rest van het bestuur toe, heeft niet altijd goed gecommuniceerd. Dat neem ik hem kwalijk.”

Na een mooie periode bij Edesche Boys ziet Jansen ook mooie dingen. ,,Ik vind het geweldig dat we als team van een jongen als Rudy Möller een volwaardige keeper voor het eerste elftal hebben kunnen maken. Ik heb een mooie tijd bij Edesche Boys gehad en ben het bestuur dankbaar dat ze mij de kans gunden om als onervaren trainer de verantwoordelijkheid over Edesche Boys te dragen. Ik neem nu even afstand van het trainerschap. Ik denk dat ik dit seizoen niet meer als trainer aan de gang ga. Daarna zal het wel weer beginnen te kriebelen”, besluit Jansen.

Foto:

Etienne Jansen (links), vorig seizoen bij de uitwedstrijd tegen Krayenhoff.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie