Bezwaren gewijzigd nieuwbouwplan 'Elysium' ongegrond (update)

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het gemeentebestuur legt een aantal bezwaren naast zich neer die waren ingediend tegen de bouw van 25 woningen aan de IJssel de Schepperlaan, ook wel het 'Elysium' genoemd. Overigens is de helft van het plan gewijzigd van opzet.

Op 27 april van 2009 was er al een bouwvergunning met vrijstelling verleend voor de nieuwbouw. Hiertegen zijn dus bezwaren gemaakt. De commissie voor de bezwaarschriften adviseerde nog om de aanvraag opnieuw te beoordelen daar waar het gaat om de privacyaantasting. Het gemeentebestuur wil dit niet doen, omdat dit objectief moet worden beoordeeld. Dit aspect zou echter zo gedetailleerd zijn ,,dat het een subjectief karakter krijgt.''

Wel wil het gemeentebestuur het advies van de commissie overnemen om het besluit aan te passen wat betreft een duidelijke motivatie over de milieuzonering (eisen ruimtelijke aspecten).

Mythologie

Elysium (in de Griekse mythologie 'paradijselijke omgeving') is ontwikkeld door Van Swaay Projectontwikkeling uit Wageningen. Bouwbedrijf Zegers uit Ede gaat de woningen bouwen en de verkoop is in handen van de makelaars Domicilie en Van de Bunt.

Intussen zullen van de hoofdopzet in elk geval twaalf woningen gerealiseerd worden. ,,Van de overige dertien kan het zijn dat die een andere vorm krijgen. Dat heeft te maken met de doelgroep. De seniorenwoningen verkopen we niet meer en dat worden huizen voor een gezin. Dat zie je ook bij de nieuwbouw bij de molen. Daar hebben ze de seniorenwoningen eveneens laten vallen. Ouderen zijn niet (meer) zo in om huizen te kopen, vaak omdat het lastig is om de eigen woning te verkopen'', licht Wim van Veldhuizen van Van Swaay toe.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie