VVD stelt kandidatenlijst vast

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

Van de huidige raadsleden neemt Ben Kolster afscheid van de gemeenteraad. Tegen middernacht kwam er uiteindelijk rook uit de schoorsteen van Buitenzorg en was de kandidatenlijst daardoor een feit. Naast de kandidatenlijst stelde de VVD ook het verkiezingsprogramma vast. De VVD heeft op dit ogenblik vijf leden in de gemeenteraad.

Van Milligen toont zich een tevreden man EDE - Evert van Milligen was in het voorjaar al aangewezen als lijsttrekker voor de VVD met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen. Daarover werd gisteravond niet gestemd in grandcafé Buitenzorg tijdens de algemene ledenvergadering. Wel over de rest van de lijst. Ida Bouma, de fractievoorzitter van de liberalen in de gemeenteraad, staat achter Van Milligen op plek twee.

door Jan de Boer

Een aantal dat volgens Evert van Milligen ook in maart 2010 haalbaar moet zijn. ,,Misschien worden het er wel zes.” Op de plaatsen drie en vier staan de huidige raadsleden Stef van der Klok en Dick de Groot. Op nummer vijf staat de in Bennekom woonachtige Karin Dekker, die voorzitter van de ouderraad en vrijwilliger voor diverse goede doelen organisaties is.

,,Je samen met andere fractieleden, ‘met je voeten in de klei’, en tussen de burgers inzetten op verschillende beleidsterreinen om van Ede een nog prettiger gemeente te maken om in te leven, is enorm waardevol,” vindt Dekker. De zesde plaats is weggelegd voor het huidige raadslid Han Kiezebrink. De uit Wekerom afkomstige Daan van Doorne staat op de zevende plek bij de VVD. ,,Via de ondernemersvereniging in Wekerom is mijn belangstelling gegroeid voor de plaatselijke politieke situatie, al was het maar omdat mijns inziens nog het één en ander verbeterd kan worden voor ondernemingen. En dat laatste geldt voor nog meer aspecten van werken, wonen en leven in Ede, zoals cultuur, economische zaken en verkeer.”

Voor Anita van Adelsbergen is de achtste plaats weggelegd. ,,Ik wil me fél gaan inzetten voor meer sport en cultuur. En een gezond mediabeleid. Uiteraard wel alles met een gezonde hand op de knip. Want- de huidige economische situatie vereist ook gedegen kennis van de financiële toekomst.” Alexander de Vos de Wael en Martin Kersten staan respectievelijk op de negende en de tiende plaats.

Lijsttrekker Evert van Milligen toonde zich dinsdagavond een tevreden man over de door de algemene ledenvergadering vastgestelde kandidatenlijst. Eén van de belangrijke punten in het verkiezingsprogramma van de VVD is dat de Edese burgers zich veilig moeten voelen, zegt Van Milligen. ,,De VVD in Ede wil blijven investeren om het woon-, werk- en leefklimaat van de (toekomstige) inwoners en ondernemers nog meer te verbeteren. En ondanks de recessie willen wij concrete investeringen blijven doen in veiligheid, werkgelegenheid, onderwijs, cultuur en sport.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie