Huisarts: ,,Vaccinatie Mexicaanse griep is veilig''

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Meer dan 600 vaccinaties werden er dinsdag alleen al gegeven bij dokter S. Wierckx in het Eerstelijnscentrum Beatrixpark aan de Willem de Zwijgerlaan. In de rij stonden vooral ouderen te wachten om een inenting tegen de Mexicaanse griep in hun bovenarm te krijgen.

Een meneer kijkt de andere kant op en trekt een grimas als de naald van de spuit zijn schouder in gaat. Het doet blijkbaar toch even pijn, maar vaccinatie vindt hij blijkbaar wel belangrijk. Personen met een medische indicatie, senioren boven de zestig jaar, zwangere vrouwen en hulpverleners/mantelzorgers zijn (vooralsnog) de doelgroepen, terwijl kinderen vanaf zes maanden tot en met vier jaar daar binnenkort aan worden toegevoegd door minister Klink.

Niet sceptisch

Degenen die de injecties geven, zeggen dat ze het goed vinden dat het gebeurt. Nee, ze zijn niet sceptisch over deze actie zoals stichtingen op www.despuitblijfteruit.nl te kennen geven. Ze zeggen te vertrouwen op de wetenschap. ,,We volgen de richtlijnen van het ministerie voor onze beroepsgroep'', zegt er een toch wat behoudend.

,,We staan er helemaal echter'', zegt dokter Wierckx meer overtuigend. ,,Deze spuiten zijn 40.000 keer getest en zijn veilig. Bij de Mexicaanse griep is alleen de kans op complicaties groter als je al in het ziekenhuis ligt. Het is niet erger dan een 'gewone' griep, maar nu worden er alleen meer mensen ziek.''

Ook bij collega-doktoren in het eerstelijnscentrum werd dinsdag gevaccineerd.

foto's:

Edenaren lieten zich dinsdag inenten in het Eerstelijnscentrum Beatrixpark.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie