Van der Poel eerste op lijst SGP

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

Nico van der Poel, getrouwd en vader van vijf kinderen, vindt het een eer dat hij door het bestuur van de gemeentelijke kiesvereniging van de SGP is aangewezen als lijstaanvoerder van de partij. ,,Ik ben daardoor verblijd. En ook dankbaar dat men mij daarvoor gekozen heeft.” Van der Poel is in 1997 begonnen als fractieassistent voor de Staatkundig Gereformeerde Partij. In maart 2002 kwam hij voor de eerste keer in de gemeenteraad. ,,Als ik word gekozen, begin ik aan de derde termijn,” zegt Van der Poel, die met zijn gezin kerkelijk tot de Gereformeerde Gemeente in Ede behoort.

Kandidatenlijst eind van de maand bekend EDE - Nico van der Poel is lijstaanvoerder van de SGP bij de gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee wordt de Edenaar de opvolger van Lambert Kisteman, die de actieve politiek voor het gezien houdt. ,,Lijstaanvoerder wil niet zeggen dat ik ook automatisch fractievoorzitter wordt. Dat is niet vanzelf, het is wel logisch. De nieuwe fractie kiest straks de nieuwe fractievoorzitter,” zegt Van der Poel.

door Jan de Boer

Vanwege zijn financiële achtergrond maakt de Edenaar deel uit van de commissie Algemene Zaken en Middelen. Als raadslid is Van der Poel voorzitter van de auditcommissie en de raadswerkgroep programmabegroting. Van der Poel heeft zijn eigen bedrijf als financieel adviseur in accountantswerkzaamheden. Vanuit zijn professie volgt hij de gemeentefinanciën kritisch en waakt hij er voor dat de gelden van de Edese burgers zo goed mogelijk ingezet worden. ,,Financiën heeft mijn voorkeur, ja. Als het aan mij zelf ligt, verandert dat niet.”

Kandidatenlijst

De SGP gaat aldus de lijstaanvoerder van de partij minimaal uit van de huidige zes zetels in de gemeenteraad. De kandidatenlijst van de SGP wordt overigens aan het eind van de maand november naar buiten gebracht. Het verkiezingsprogramma van de SGP verschijnt half december.

Lijstaanvoerder betekent niet dat Van der Poel ook de wethouderskandidaat is voor de SGP. ,,Ik ben daar geen kandidaat voor. Die ambitie heb ik niet. Ik heb gekozen voor mijn eigen bedrijf. Daar kan ik best wat dingen naast doen, maar geen wethouderschap,” zegt hij.

De kandidaat voor het wethouderschap staat wel op de kandidatenlijst. ,,Met die naam treden wij op een later tijdstip naar buiten.” Vanuit zijn principiële achtergrond heeft Van der Poel de komende jaren speciaal oog voor de zwaksten in de samenleving. ,,In moeilijke tijden hebben zij het extra zwaar en moeten waar nodig op steun kunnen rekenen. Ook op het gebied van veiligheid en openbare orde zal de vinger aan de pols worden gehouden. De burgers van Ede moeten zich in eigen dorp of stad veilig voelen en zonder vrees over straat durven gaan,” zo vindt de Edenaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie