Schipper Ede viert 50-jarig bestaan

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Schipper Ede, fabrikant van aluminium en kunststof kozijnen, viert haar 50-jarig jubileum. Aan de Noordelijke Spoorstraat in Ede werd in een schuur begonnen met de productie van voorzetramen en markiezen. In 1972 werd verhuisd naar de Elleboog en in 1998 werd de huidige locatie aan de Bellstraat in Ede betrokken.

In de loop van de jaren werd men, tot tweemaal toe, gekozen tot ondernemer van het jaar als teken van erkenning. Woordvoerder Marcel Schipper, één van de familieleden, die in het voetspoor van zijn grootvader is getreden. ,,We zijn nog altijd een familiebedrijf, met alle goede kenmerken daarvan. Met een familiebedrijf verbind je je naam aan de producten en bent onmiddellijk herkenbaar, maar ook aanspreekbaar op de prestaties van het bedrijf", is hij van mening. ,,Die verantwoordelijkheid durven wij wel aan."

Het aantal medewerkers is inmiddels gegroeid naar vijftig personen. ,,Met onze wortels in Ede kunnen we stellen dat het bedrijf werkgelegenheid, maatschappelijke betrokkenheid en aandacht voor milieuvriendelijke activiteiten biedt. Niet voor niets zijn we tot tweemaal toe gekozen tot ondernemer van het jaar in de gemeente Ede."

Vleugels uitgeslagen

De ondernemersprijs bestond uit een bronzen zwaan en lijkt wel symbolisch voor het bedrijf te staan. Na de kleinschalige start heeft het bedrijf zijn vleugels uitgeslagen en is nu in heel Nederland actief. ,,Wat begon met eenvoudige voorzetramen is inmiddels uitgegroeid naar een hypermodern bedrijf dat is gespecialiseerd in aluminium en kunststof kozijnen. De voorzetramen zijn veranderd in onderhoudsvriendelijke kozijnen, deuren, schuifpuien, serres, gevelbekleding en dakkapellen."

,,Vooral de aluminium schuifpuien vinden een gretige aftrek, dat is de specialiteit van Schipper", is Marcel van mening. ,,Er worden er jaarlijks drie- tot vierduizend van geleverd. Wie bij aluminium denkt aan de kleur zilvergrijs moet weten dat alle aluminium producten leverbaar zijn in alle gewenste RAL kleur."

Volgens Marcel Schipper hebben de kunststof kozijnen de laatste jaren een modernisering doorstaan, de kozijnen hebben een ouderwets verdiept uiterlijk gekregen en de buitenzijde kan worden voorzien van verschillende standaard kleuren. ,,Dat gevoegd bij de duurzaamheid en het gemakkelijke onderhoud maakt dat er sprake is van een zeer concurrerend materiaal, dat elke vergelijking met andere materiaalsoorten glansrijk kan doorstaan."

Ook particulieren

Bij een bedrijf met een omvang van Schipper denkt men al snel dat ze alleen maar zaken doen met grote klanten, maar niets is minder waar. ,,Natuurlijk zijn grote klanten belangrijk, maar dat betekent niet dat wij niet geïnteresseerd zijn in particuliere opdrachtgevers. Elke particulier is bij ons welkom", laat Marcel Schipper nadrukkelijk weten.

Schipper Ede

Bellstraat 22 Ede

Tel. 0318-631416

www.schipper-ede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie