'Friends On Ice' regelt parkeerplekken en tempert geluid

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De stichting 'Friends On Ice' opent zaterdag 5 december de ijsbaan in openluchttheater De Kuil. Die dag hebben schaatsliefhebbers gratis entree van 10.00 tot 17.00 uur. Aan de parkeer- en geluidsoverlast wordt volgens woordvoerder Jessica van Veldhuizen nu ,,alles gedaan'' om dit te voorkomen.

In overleg met de gemeente en naar aanleiding van klachten van omwonenden is gezocht naar een andere opzet in de omgeving van het theater. ,,We vonden speciale parkeerplaatsen bij de tennisvereniging en basisscholen. We zetten verkeersregelaars in die automobilisten naar die plekken leiden. Wel roepen we iedereen op om liever niet met de auto te komen. Iemand van de gemeente zal zich buigen over het geluidssysteem, zodat het volumeniveau voldoet aan de eisen. Deze dingen zijn verwerkt in de vergunning'', aldus Van Veldhuizen.

Ze had contact met omwonenden, die volgens haar ,,positief reageerden'' op de maatregelen. Of die nog formeel bezwaar zullen maken, weet ze niet. ,,Ik kan me voorstellen dat ze 'eerst willen zien en dan geloven'. Ik hoop dat ze ons een kans geven om het in goede banen te leiden. Via de lokale omroep hoorde ik dat de voorzitter nog wel moeite heeft met de langdurigheid. Daarom duurt Friends On Ice een week korter dan we wilden en houden we geen slotavond.''

De ijsbaan is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Alleen Eerste Kerstdag is deze gesloten. De leden van de stichting zijn nog druk bezig om sponsoren te vinden. ,,We hopen natuurlijk dat we kostendekkend kunnen draaien of winst behalen. Als dat laatste zo is, kunnen we geld schenken aan activiteiten voor kinderen in het ziekenhuis. Als het tegenvalt, hopen we dat de gemeente nog over de brug komt met subsidie'', aldus Van Veldhuizen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie