Ede/Victoria steelt de winst bij Redichem

20 november 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Driemaal is scheepsrecht moet Ede/Victoria hebben gedacht. Redichem is sinds het ontstaan van de fusieclub een aantrekkelijke tegenstander. Zowel in 2001 als 2003 gingen de Edenaren met een driepunter naar huis. Redichem verloor ondanks vele kansen in 2009 ook weer: 1-2. Een toeschouwer sprak over gestolen punten. ,,Heb je de kansen voor ons (Redichem, EJ) goed geteld. Het had minstens 7-2 moeten zijn”, sputterde hij. Misschien had hij gelijk. Maar wie de kansen niet benut moet de hand in eigen boezem steken.

door Eip Janssen

Dat deed Redichem trainer John van Dijk dan ook. Hij was uiterst reëel. ,,Doelpunten beslissen een wedstrijd. Hoewel wij beter voetbalden, heeft Ede/Victoria vaker gescoord. Dat beslist, zo simpel is het. Daarnaast beschikten de gasten over een goede doelman. Ik kan mijn ploeg, behalve het niet afmaken van de kansen, weinig verwijten. Er is aantrekkelijk gespeeld. Conditioneel leken we beter. Maar we staan wel met lege handen.”

De Edese vreugde onmiddellijk na het eindsignaal was begrijpelijk. Ede/Victoria had met hard werken de zege behaald. De ploeg was zeer effectief. Slechts drie goede kansen waaruit twee keer werd gescoord. Matchwinnaar Alberto Antunez: ,,Er is als team gestreden. Het was een wedstrijd waarin veel op het spel stond. Onze trainer (Frans van Beek, EJ) had dit al aangeven. Winst betekende mee blijven doen. Verlies of zelfs een gelijkspel een middenmoot positie.”

De thuisclub kwam sterk uit de startblokken. Vooral de spitsen Bart Bovendeur en Wouter van den Berg kregen vele mogelijkheden. Maar het was Ede/Victoria doelman Matthijs Broeders die uitgroeide tot ‘man of the match’. De van Wageningen 2 overgekomen Broeders stak in een blakende vorm. ,,Ik werd er niet goed van. Vooral die redding na een minuut of tien spelen. Ik schoot goed in, maar zijn reflex betekende een wereldredding”, verzuchtte Bovendeur kort na afloop.

,,Dat kun je niet bedenken. Geen tijd voor. Ik reageerde als door een adder gebeten. Maar hoewel ik goed stond te keepen, is het niet alleen mijn verdienste. Achterhoedespeler Willemsen en middenvelder Antunez zorgden voor doelpunten. Je ziet dat wij een hecht collectief vormen”, zegt Broeders.

Verdediging

Van Dijk zag zijn ploeg kans op kans missen. ,,Dan valt bij de eerste de beste mogelijkheid de 0-1. Heel zuur maar de verdediging stond niet goed. Bij de corner springt niemand mee. Die nummer 3 (Sjonny Willemsen) kon mooi inkoppen. Een snoeiharde kopbal onhoudbaar voor keeper Tijssen betekende een 0-1 ruststand. In de tweede helft kwam Redichem getergd uit de kleedkamer. De ploeg heerste op vele fronten. ,,Dat is iets waar wij aan moeten werken. Ede/Victoria start steeds te matig”, zegt Van Beek.

Hij ziet zijn ploeg de slag op het middenveld missen. De gelijkmaker kan niet uitblijven. Het is na een uur spelen Wouter van den Berg, die koppend een corner, genomen door Jeroen van Houten verzilverd. In die fase is er slechts een ploeg die speelt. Redichem krijgt vele mogelijkheden waarvan geen gebruik wordt gemaakt. Alberto Antunez: ,,In die fase gaven we het middenveld uit handen. Er werd wat gewisseld. De balans in het elftal kwam terug. Omdat Redichem niet scoorde bleven we kansrijk.”

Op het moment dat velen zich met de 1-1 gelijke stand verzoenden viel de 1-2. Het was de uitstekende scheidsrechter Ihtiyar uit Apeldoorn die een foutje met gevolgen maakte. Hoewel Antunez de bal voor het laatst raakte gaf de arbiter de bezoekers een corner cadeau. Juist uit die corner kreeg Antunez de bal aangespeeld. Met een wonderschoon mooi schot zette hij Ede/Victoria op voorsprong:1-2. ,,Corner of niet. Die speler mag nooit zo vrij kunnen schieten”, zegt Van Dijk.

Alberto Antunez, die een goede wedstrijd speelde, had er maling aan. ,,Ik kreeg de bal op maat aangespeeld. Zag dat de keeper de hoek wilde verkleinen. Aanhalen en zien wat er van komt dacht ik. Hij ging er prima in. Ik hoop dat iemand dit heeft vastgelegd. Dan wordt het een hit op YouTube. Waar Redichem teleurgesteld afdroop vierde Ede/Victoria feest. Zo hard en soms onterecht kan sport ook zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie