Kerstmarkt Bennekom 'grootser' dan ooit

20 november 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - De enige echte kerstmarkt in Dickens sfeer in deze regio zal weer in Bennekom plaats vinden. Deze tweedaagse kerstmarkt wordt op vrijdag 18 en zaterdag 19 december gehouden. ,,Geen kermisachtige taferelen en kitsch, maar stijl, sfeer en traditie typeren de Bennekomse kerstmarkt. Daarom is het ook zo´n groot succes. Hoogtepunt is ongetwijfeld de vrijdagavond als de hele markt feeëriek verlicht is'', aldus een organisator.

De editie van dit jaar wordt groter dan ooit, er zijn ruim 60% meer deelnemers dan in vorige jaren. Belangrijk voor de sfeer op de markt is de deelname van ideële instellingen en goede doelen. Dit past ook bij de sfeer van Kerst. Deze deelnemers doen gratis mee dankzij subsidie van de Stichting Idee en Uitvoering.

Tijdens de kerstmarkt zijn er ook weer veel koren en muziekgroepen die optredens zullen verzorgen. Ook de Oude Kerk is open en ook daar zullen diversen koren hun kerstrepertoire ten gehore brengen. Op de zaterdag is er een ijsbaan en een heuse 'beestenboel'.

Lichtfestijn

Op de vrijdagavond rond 21.00 uur vind er voor de eerste keer het lichtfestijn plaats. Daarbij zullen er Dreamflyer wensballonnen opgelaten worden voor het goede doel. Iedereen kan een wensballon kopen voor vijf euro. Vervolgens worden om 21.00 uur alle wensballonnen tegelijkertijd opgelaten. ,,Het oplaten van de wensballon is een ervaring die u niet meer zult vergeten. Het opstijgen van de lampion, het licht van het vuur dat langzaam wegzweeft en kleiner wordt is een fascinerend gezicht. Er zal gebruik gemaakt worden van de Dreamflyer wensballon, dit is een goedgekeurde en volledig afbreekbare wensballon, zodat het milieu niet onnodig belast zal worden.''

De opbrengst van het lichtfestijn is voor de Manege zonder Drempels te Bennekom. Als de weersomstandigheden op vrijdagavond het oplaten van de wensballonnen niet toelaat zal er een nieuwe poging worden gewaagd op zaterdag 19 december om 17.00 uur.

Meer informatie: secretaris van de kerstmarktcommissie Gerard Buizer via info@bouwadviesbureaubuizer.nl of tel. 0318-430375 en de website: www.kerstmarktbennekom.nl .

Foto:

wegzwevende wensballonnen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie