Derde zware thuisnederlaag op rij voor Edesche Boys

20 november 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Eric de Geit heeft weinig plezier beleeft aan zijn debuut als hoofdcoach van Edesche Boys. Thuis tegen middenmoter VDZ verloor zijn ploeg met 2-5. Het was na Eldenia (0-8) en Elistha (2-7), de derde zware thuisnederlaag op rij voor de Edenaren.

,,De ploeg creëerde genoeg kansen, maar het zat totaal niet mee vandaag. Een aantal geroutineerde jongens vielen me in verdedigend opzicht wat tegen”, analyseerde De Geit. In de eerste helft waren er drie grote kansen voor Stefan Jansen, Isas van Slijpe en Dave Pol. Het vizier stond niet op scherp. Het was juist VDZ dat een grote voorsprong nam. Via Sander van der Drift, Rik van Hardeveld en Stefan Veerman kwamen de Arnhemmers op 0-3. Pas toen deed Richard Pol voor Edesche Boys iets terug. De 1-4 ruststand werd bereikt door een Arnhemse treffer van Matijn van Gessel.

Na rust scoorde Dave Pol nog voor Edesche Boys en maakte Stefan Veerman de laatste van de middag: 2-5.

,,De jongens zijn weer positief tegen elkaar in het veld. Dat hebben we gewonnen. Stefan Jansen pakt wel een domme gele kaart, waardoor hij na het inhaalweekend de derby tegen Fortissimo mist”, aldus De Geit.