Extra tijd beslist streekderby SKV tegen Lunteren

20 november 2009 om 00:00 Nieuws

WAGENINGEN - Niet voor het eerst dit seizoen zat bij een wedstrijd van SKV het venijn in de staart. Drie minuten in extra tijd gaf het scorebord een 0-2 voorsprong voor Lunteren aan.

Assistent-trainer Peter Lammers: ,,In de eerste helft hebben we Lunteren onze wil opgelegd. Maar de kansen waren helaas niet aan SKV besteed. Met een 0-0 stand de rust ingaan, gaf een zeer ontevreden gevoel. Maar wie zelf niet scoort moet op de blaren zitten.”

De wedstrijd duurde overigens extreem lang. In de eerste helft trok de scheidsrechter tien minuten bij. De tweede helft werd zelfs met elf minuten verlengd. De Lunterse assistent-trainer Alfred Lieuwen daarover: ,,Er werd zuivere speeltijd gehanteerd. Dit heb ik in mijn lange carrière nog nooit meegemaakt.”

Rick Degenaar zette Lunteren op een verdiende 0-1 voorsprong. SKV ging alles of niets spelen. ,,Doelman Ferdi Ausma trok mee ten aanval. Dat werd afgestraft. In de rebound scoorde Dennis van de Bunt. Het was al ver in extra tijd”, zegt Lammers.

SKV bleef met de moed der wanhoop pompen. Het was Rick Vegter die de 1-2 liet aantekenen. Daarna ging Ausma weer mee ten aanval. Hij maakte oorlog in het Lunterse strafschopgebied. Er werd hands gemaakt. De bal ging op de stip. Koele kikker Erwin de Leeuw bracht de partijen op gelijke hoogte: 2-2.

,,Of het hands was heb ik niet goed gezien. Duidelijk was wel dat Ausma een overtreding maakte”, besluit Lieuwen. ,,Ferdi maakte inderdaad wat oorlog. Maar of het een overtreding was weet ik niet. Daar gaat de scheidsrechter over. Om in de elfde minuut blessuretijd gelijk te maken, daarvan kun je alleen maar dromen”, aldus Lammers.