Polar Bears verliest koppositie tegen landskampioen Donk

22 november 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De mannen van Polar Bears zijn de koppositie alweer kwijt. De ploeg van trainer Hans Nieuwenburg verloor de uitwedstrijd tegen landskampioen GZC Donk met 16-10 en moet zo de ploeg uit Gouda voor zich dulden op de ranglijst. Het was sowieso geen goed weekend voor de vlaggenschepen van Polar Bears. Ook de vrouwen wonnen, zeer verrassend, niet van TW Zaanstreek.

door Boy Imminck

Aanstaande vrijdag staan Polar Bears en Donk wederom tegenover elkaar in de belangrijke halve finale van de KNZB-beker. De wedstrijd van zaterdag in Gouda was dus een belangrijke generale repetitie voor dat treffen. Polar Bears begon erg sterk en won zelfs de eerste periode bij de landskampioen met 4-5. ,,In de tweede periode verliezen we de wedstrijd”, vond teammanager René Vermond. Donk tapte uit een ander vaatje en won de periode met 5-0 waardoor een 9-4 tussenstand werd bereikt. Via 13-8 werd het 16-10 voor de thuisploeg. ,,We zijn in de halve finale zeker niet kansloos. Als we verdedigend beter worden in een manmindersituatie, dan hadden we er zaterdag een spannende wedstrijd van kunnen maken. We willen naar de finale van de beker, dan zullen we de horde GZC Donk in Gouda moeten nemen”, aldus Vermond.

Gelijkspel

De kampioensvorm die er vorig seizoen ook aan het begin van het seizoen in zat, is momenteel nog even niet aanwezig bij de vrouwen van Polar Bears. Uit bij TW Zaanstreek, de nummer vijf in poule A van de hoofdklasse, kwam Polar Bears in redelijke problemen. Vooral aan het begin van de wedstrijd was het erg zwak aan de kant van de Edese vrouwen. Na een toch wel redelijke achterstand kwam de regerend landskampioen wel terug tot een 11-11 gelijkspel. ,,Het begin van onze kant was zwak, TW Zaanstreek deed het ook gewoon goed. Marloes Nijhuis en Biurakn Hakhverdian hadden na de eerste periode alle twee al twee persoonlijke fouten achter hun naam staan. Vivian Sevenich had dat in het tweede part ook”, vertelt trainer Gerrit-Jan Schothans over de wedstrijd.

De landskampioen speelde inderdaad onherkenbaar bij TWZ. Het verloor zelfs de eerste drie periodes. Na een 3-2 achterstand werd het 6-3 na twee parten. ,,In het tweede deel van de wedstrijd ging het beter. Maar uiteindelijk niet goed genoeg”, waren de veelzeggende woorden van Schothans na de wedstrijd. Het derde part werd met 3-2 door Polar Bears verloren waardoor er met nog acht minuten een achterstand ontstond van 9-5. Met een goede laatste krachtsinspanning won Polar Bears de laatste periode met 1-5 waardoor de 11-11 eindstand op het bord kwam. Na het kleine debacle in Zaandam zal de ploeg uit Ede zich snel moeten herpakken. Zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen ZVL op het programma. Een dag later spelen de Berinnen ’s avonds thuis tegen aartsrivaal Het Ravijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie