Burgemeester opent school De Bron in Lunteren

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Burgemeester Cees van der Knaap heeft donderdag officieel de nieuwe basisschool De Bron aan de Postweg in Lunteren geopend. Deze gaat het oude gebouw van de Julianaschool vervangen.

De Bron is een zestienklassige school. In oktober trokken 363 leerlingen hun nieuwe school binnen en nu kon er officieel geopend worden. In het gebouw is ook een vestiging van Chr. Peuterspeelzaal Benjamin. Binnenkort wordt de oude Julianaschool afgebroken. Dit gebouw staat er nu nog voor, maar hier komen woningen voor in de plaats, mede om de nieuwbouw van de school te financieren.

Onder de Vereniging tot stichting en instandhouding van scholen met de Bijbel te Lunteren vielen tot voor kort de Julianaschool, Wilhelminaschool, Beatrixschool en het CBS Nederwoud net buiten het dorp. Vooral de eerste drie schoolgebouwen waren duidelijk aan vervanging toe. In samenwerking met de gemeente Ede besloot het bestuur van de vereniging terug te gaan naar twee scholen in het dorp en het CBS Nederwoud ingrijpend te renoveren. Twee nieuwe scholen in het dorp betekende ook twee nieuwe namen, namelijk De wegwijzer en De Bron. De Wegwijzer aan de Kerkhoflaan, vervanger van de Beatrixschool, is een achtklassige school en is onlangs geopend.

Feestdag

Op dinsdag 24 november is er een feestdag voor de kinderen van De Bron met allerlei festiviteiten. De ouders kunnen het gebouw bekijken vanaf 15.30 uur en worden rondgeleid door hun kinderen. Er worden dan ook 370 ballonnen opgelaten. Voor buurtbewoners en andere belangstellenden is er op 24 november van 19.00 tot 20.00 uur open huis.

Het nieuwe schoolgebouw is een beetje halfrond en heeft een voorname uitstraling. Na de entree verbaast de ontmoetingsruimte en het speellokaal door de ruimtelijkheid en de lichtinval door een prachtige lichtkoepel. Van binnen is het een ruim gebouw met prachtige kleuren. De school geeft klassikaal onderwijs met ook ruimte voor zelfstandig werken. Elk lokaal heeft de beschikking over een interactief schoolbord en een aantal computers. Er zijn ook computerhoeken buiten het leslokaal in speciale hoeken. Onder de school bevinden zich een enorme fietsenkelder en twee ruime magazijnen.

foto's:

Momenten tijdens de officiële opening met de burgemeester die de lucht in ging.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie