Oefening met helicopters op heide

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De brandweer van Ede oefent op dinsdag 24 november op de Edese Heide de bestrijding van een helikopterincident. Voor deze oefening wordt een incident in scene gezet met een Chinook en een Cougar transporthelikopter van het Defensie Helikopter Commando (DHC).

Op en boven het militair oefenterrein op de Edese Heide wordt regelmatig geoefend met helikopters van het DHC en de Luchtmobiele Brigade. Om die reden dient de brandweer van Ede goed voorbereid te zijn op een eventuele calamiteit. Daartoe heeft de Brandweer Ede al speciale procedures ontwikkeld voor helikopterincidenten die inmiddels ook landelijk worden gebruikt.

Samen met de brandweer van vliegbasis Gilze-Rijen en de Luchtmobiele Brigade is een trainingsprogramma opgezet, waarbij specifiek wordt getraind op de procedures bij een helikopterincident. De brandweer van vliegbasis Gilze-Rijen beschikt over de expertise op het gebied van de bestrijding van het incident. In eerdere oefeningen is gebleken dat deze praktijktraining een waardevolle en leerzame toevoeging is op de theorie die door de verschillende partijen reeds was uitgewisseld.

Defensie levert in de samenleving een belangrijke bijdrage aan de nationale veiligheid. Voor de bestrijding van crises en rampen in Nederland werken civiele autoriteiten en defensie nauw samen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie