CHE helpt pastoraal werkers bij ontwikkelen vaardigheden

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Pastoraat is een wezenlijk onderdeel van de kerkelijke gemeente. Maar pastoraat uitoefenen is ook kwetsbaar en niet altijd gemakkelijk. Met de post-hbo opleiding Pastoraal Agogische Vaardigheden wil het Instituut voor Gemeenteopbouw en Theologie (IGT), onderdeel van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE), pastoraal werkers helpen om pastorale vaardigheden te verfijnen, zicht geven op eigen functioneren en theoretische onderbouwing aanreiken. De cursus begint 12 maart 2010 op de locatie van de CHE.

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau en is bedoeld voor predikanten, voorgangers, kerkelijk werkers, pastoraal werkers in instellingen, coördinatoren voor pastoraat binnen kerken/gemeenten. Deze richt zich op de praktijk, maar heeft ook verdiepende theorie. Aan bod komen onder andere de positie en taak van de pastoraal werker, verdieping in pastorale vaardigheden, werken met levensverhaal, omgaan met rouw/verlies, gebruiken van rituelen en de relatie tussen geloof en psyche.

Speciale aandacht is er voor het persoonlijk leerproces van de cursist. Dit wordt vormgegeven in individueel contact met de docent, de persoonlijke begeleiding en intervisie binnen een leerteam. Het totale programma wordt gegeven op 8 vrijdagen.

Meer informatie is te vinden op www.che.nl/igt .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie