Drie keer goud voor Annelies van Tessel op 'Cake International'-beurs

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Annelies van Tessel heeft vorige week in het Engelse Birmingham drie maal goud gehaald op de Cake International 2009 op de onderdelen miniatuur bloemen en figurines.

De Cake International is een internationale beurs op het gebied van taartdecoratie, die eenmaal per jaar wordt gehouden en waar deelnemers uit de hele wereld strijden om de hoogste eer: het behalen van goud, zilver of brons. In beide categorieën waarvoor Annelies zich had ingeschreven behaalde zij de meeste punten en daardoor ook de eerste plaats.

Voor zover bekend is Annelies de eerste Nederlandse die goud heeft behaald op deze grote internationale beurs, maar wat het extra bijzonder maakt is dat zij dit driemaal heeft gedaan. Op 3 oktober van dit jaar heeft Annelies eveneens de eerste plaats behaald op het onderdeel 'Taarttoppers' van de beurs Taart en Trends die in Hilversum werd gehouden.

Boetseerwerk

Annelies heeft zich gespecialiseerd in het maken van suikerwerk. Niet alleen in suikerbloemen zoals rozen (voor op bruidstaarten) en andere bloemen, maar vooral haar boetseerwerk (het modelleren van dieren en figuurtjes -zoals kinderen en bruidspaartjes-), alsmede haar decors - (Anton Pieck-achtige huisjes) zijn zo gedetailleerd, dat de jury hiervan erg onder de indruk was, aldus hun uitspraak.

Zij is nog maar pas een jaar bezig met taartdecoratie, maar door deze resultaten is zij in één keer een bekendheid geworden op haar vakgebied. Naast deelname aan (inter-)nationale wedstrijden gaat zij zich toeleggen op het lesgeven door middel van workshops, cursussen en het geven van demonstraties. Van Tessel schildert ook aquarellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie