'Schoenmaatjes' voor kansarme kinderen

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Scholen, kerken en verenigingen in de omgeving van Ede kunnen van 25 tot en met 27 november schoenendozen voor Edukans Schoenmaatjes inleveren aan de Celsiusstraat 18 in Ede. De schoenendozen gaan als cadeau naar kansarme kinderen in Afrika, Azië en Oost-Europa. Elk jaar doen duizenden scholen, kerken en verenigingen mee met Schoenmaatjes. Dit jaar bestaat de actie 15 jaar!

Edukans Schoenmaatjes (voorheen Operatie Schoenendoos) is een jaarlijks terugkerende, landelijke actie waarbij Nederlandse kinderen een versierde schoenendoos vullen met schoolspullen en speelgoed. De dozen worden als teken van verbondenheid uitgereikt aan kinderen in moeilijke omstandigheden. Schoenmaatjes, één van de grootste kinderacties in Nederland, wordt georganiseerd door ontwikkelingsorganisatie Edukans. In de afgelopen jaren werden bijna 2 miljoen kinderen verrast met een cadeau.

Leeftijdgenoten

Door het versieren en vullen van een doos raken kinderen actief en creatief betrokken bij het leven van een kind in een ontwikkelingsland. Daarnaast leren ze om concreet spullen te delen met een leeftijdgenoot die het moeilijk heeft. Dit jaar krijgen de kinderen weer een streepjescode die ze op hun schoenendoos kunnen plakken. Ze ontvangen persoonlijk bericht van Edukans naar welk land hun schoenendoos is verstuurd.

Deelnemers kunnen zich via de website van Edukans www.edukans.nl/schoenmaatjes nog opgeven voor actie Schoenmaatjes. De actie loopt tot de kerstvakantie. Edukans is een ontwikkelingsorganisatie die zich helemaal richt op onderwijs. Edukans helpt kansarme kinderen naar school door steun aan particuliere partners ter plaatse. Daarnaast organiseert Edukans verschillende scholenacties om kinderen in Nederland te betrekken bij ontwikkelingssamenwerking.

Openingstijden inleverpunt: 25 november 13.00 – 17.00 uur, 26 november 17.30 – 20.30 uur, 27 november 15.00 – 17.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie