Polar Bears buigt pas in verlenging voor Donk

27 november 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - In een ware thriller zijn de mannen van Polar Bears pas in de verlenging gezwicht voor landskampioen en bekerwinnaar GZC Donk uit Gouda. De waterpoloploeg van trainer Hans Nieuwenburg kreeg Donk vrijdagavond aan het wankelen maar had niet de mazzel om door te stoten tot de finale van de KNZB-beker.

door Boy Imminck

Polar Bears had geleerd van de competitiewedstrijd van zes dagen eerder. Toen bleek Donk een maat te groot, vrijdag was het anders. Polar Bears won de eerste periode met 2-3 en stond bij de lange rustperiode met 4-6 voor. Aan het einde van de derde periode leidden de Edenaren nog altijd met 6-7. Aan het einde van de reguliere speeltijd kwam Donk echter terug in de wedstrijd en maakte het 10-10.

In de verlenging werd het 11-10 voor Donk, Polar Bears gaf niet op en maakte 11-11. De 12-11 van routinier Arno Havenga van Donk was de beslissing in de halve finale, Donk hield de winst in eigen bad.

,,We hebben heel erg goed gespeeld. De hele wedstrijd stonden we voor, we hadden Donk in de tang. Donk wint uiteindelijk nipt op routine, ze hadden de langste adem. Wij als Polar Bears hebben nu een half jaar de tijd om revanche te nemen. Ik zag vanavond een Polar Bears dat mee kan doen om de prijzen, mee kan doen om het landskampioenschap in dit geval. We speelden met drie spelers van boven de twintig. De rest zat onder die grens. We hadden ze bijna, maar bijna is net niks", analyseerde teammanager René Vermond na de wedstrijd in Gouda.

Polar Bears kent dit weekend een zwaar programma. De ploeg speelde vrijdagavond pas om 21.30 uur in Gouda tegen Donk. Zaterdag speelt de ploeg alweer om 18.30 uur uit in Amersfoort tegen het sterke AZ&PC.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie