DTS Ede periodekampioen

27 november 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Het is mijn tiende periodetitel. Maar deze is wel de meest gekke. Het was al heel apart om slecht drie kwartier te spelen. In die periode speelden wij heel onrustig. De zenuwen speelden zeker een rol. En uiteindelijk winnen we in de zesde minuut van de extra tijd met 1-2'', concludeerde Eric Speelziek.

DTS Ede was voor de tweede keer afgereisd naar Almelo met een 0-1 voorsprong. Zonder de geblesseerde Fabian Maaskamp en zieke Dave Magee, moest men al snel de 1-1 toestaan. Een overtreding van Joël Titaley leidde tot een strafschop, die door Wybe Kram werd benut.

Daarna was er een periode dat de Edenaren kansen kregen op een voorsprong. Maar Remco Speelziek, Dennis van Beukering en Cornel van Eck zagen geen kans te scoren. Van Eck had de pech dat de bal tegen de binnenkant van de paal kwam.

Maar ook de vrijuit spelende thuisploeg had zomaar op voorsprong kunnen komen. Dat was zelfs nog in minuut vijfennegentig. In de tegenaanval was het de ingevallen Jimmy Jonker die Cornel van Eck in staat stelde de winnende 1-2 te scoren.

,,Het was zeker niet zo goed als tegen DETO. Ons spelletje is met goed positiespel de tegenstander stuk spelen. Maar in drie kwartier lukt dat niet. Hoewel we ook met een gelijkspel die periode hadden gepakt, ben ik natuurlijk extra blij met de drie punten. We hebben de zekerheid van de nacompetitie en staan bovenstaan'', constateerde een tevreden Speelziek, voordat hij zich in het feestgewoel stortte.