Advendo'57 bekert verder na zege op Bennekom 2

27 november 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Advendo heeft zich geplaatst voor de vierde bekerronde. De reserves van Bennekom werden op veld 3 met 1-2 verslagen.

Onder erbarmelijke weersomstandigheden viel er de eerste helft weinig te genieten op De Eikelhof. ,,Wij speelden een matige eerste drie kwartier'', oordeelde Henry Kalk. ,,Hoewel we via Jaap van Doorn en Renco van Egdom twee goede kansen kregen, waren we aanvallend gezien machteloos. Daar stond tegenover dat we niets weggaven.''

Kalk, die door schorsingen, blessures en tripjes, liefst tien man van zijn selectie moest missen, zag zijn formatie na rust op voorsprong komen. Nadat een poging van Jarco van den Dikkenberg nog was gekeerd, mikte Renco van Egdom uit een onmogelijke hoek raak. Dezelfde Van Egdom zorgde ook voor de 0-2.

,,Daarna werden wij nonchalant'', had de trainer gezien. Gilles Correia bracht de stand terug op 1-2. Bennekom 2 kreeg nog mogelijkheden op de gelijkmaker. Niels van Geerenstein was daar in extra tijd nog heel dicht bij. Maar via de goedkeepende doelman Erwin Huijbens en de lat bleef het 1-2.

Overigens wilde trainer Henry Kalk nog wel kwijt dat in tegenstelling tot berichten in de media, Advendo best om 12.00 uur had willen spelen. Dan had niet direct met de hoofdmacht van Bennekom hoeven te worden gespeeld. En was de noodzaak er ook niet geweest, uit te wijken naar een bijveld.

,,Ik snap niet wie dat heeft gezegd. Er is nooit overleg met Bennekom geweest, om de wedstrijd te vervroegen. Als dat gevraagd zou zijn, hadden we er geen probleem mee gemaakt. De aanwezige begeleiding van Bennekom 2 bevestigde het verhaal van de Advendo trainer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie