Bennekom blijft maar verliezen

27 november 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Het duel in de kelder van de hoofdklasse B tussen Bennekom en ODIN'59 eindigde in 0-2. Het betekende alweer de achtste nederlaag op rij. Door dit resultaat loopt de promovendus uit Heemskerk drie punten uit op Bennekom. De nu alleen op de voorlaatste positie bivakkerende equipe van Bram Braam, heeft alleen Volendam nog onder zich.

Het eerste bedrijf was net zo slecht als het weer. Opvallend was dat de spelers met onmogelijke ballen elkaar in de problemen brachten. En voorin werd helemaal geen druk gezet, om de zeker niet safe ogende ODIN verdediging het lastig te maken. In alles liet Bennekom zien een ploeg zonder zelfvertrouwen te zijn.

En kwam het ook op vrij schlemielige wijze na een minuut of twaalf op achterstand. De poging van Stefan Koster werd door Arnaud Weideman van richting veranderd, waardoor Jeffrey Rutten een geslagen doelman was. ,,Dat doelpunt was niet alleen heel lullig, het kwam ook nog eens uit de lucht vallende'', constateerde later een balende Bram Braam.

Het spel werd er niet beter op. Het is dat Richard Klijn via de lat over kopte, en Remco Hoek een joekel van een kans miste. Anders was het duel voor rust al beslist geweest. Nu was de ruststand voor hetzelfde geld nog 1-1 geweest. Een prachtige pass van Weideman werd mooi meegenomen door Rogier Gerritsen, die in kansrijke positie naast schoot. Typerend was dat dit de eerste geslaagde aanval was. ,,We leden de eerste helft veel te veel balverlies. Daardoor was het af en toe levensgevaarlijk'', had ook Braam gezien.

Stormachtig

Na de thee kende Bennekom een stormachtig begin. Binnen een paar minuten liet men meer zien, dan de hele periode ervoor. Ondermeer Lennart van de Peppel was dicht bij de 1-1. ,,Er was een betere aansluiting. Met vrije trappen en corners waren we dreigend. Maar de bal wilde er niet in. Met het inbrengen van Mees Heller en Martin van Eck wilde ik dat we meer initiatief gingen nemen'', keek de Bennekom trainer terug.

Maar alle goede bedoelingen konden in de prullenbak toen een kopbal van Weideman voor de voeten van Hoek kwam, die de hoek voor het uitkiezen had:0-2. Henk van Essen verzuimde kort daarna de spanning terug te brengen. Daarmee was het Bennekomse kruit verschoten. ,,Om wat te forceren, en gezien de nog korte tijd, gingen we lange ballen spelen. Maar dat is niet echt ons spelletje'', reageerde Braam.

Hoewel de competitie met elf wedstrijden nog niet eens halverwege is, zal Bennekom toch snel punten moeten gaan pakken. ,,De remedie is hard werken en scherp blijven. En laten we hopen dat het geluk onze kant uitkomt.''

,,Positief is dat Martin van Eck en Mees Heller weer beschikbaar zijn. Daarmee kunnen we dichter bij de zestien meter van de tegenstander spelen. Ook Mamoudou Kaba komt er aan. Daardoor worden we verdedigend sterker, en hebben ook weer wat meer mogelijkheden. En dan zullen we de punten toch weer moeten gaan pakken. Het liefst zaterdag al bij Kozakken Boys'', blijft Braam hopen.